10 / 05 / 2024

Yücel Yılmaz: Balıkesir'i iyi planlarsak rahat ederiz!

Yücel Yılmaz: Balıkesir'i iyi planlarsak rahat ederiz!

Karesi Belediye Meclisi’nin eylül ayı toplantısı yapıldı. Eylül ayı alelade meclis toplantısı Karesi AVM’de, Belediye Başkanı Yücel Yılmaz başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısında 12 gündem maddesi oluşturuldu.



Karesi Belediye Meclisi’nin eylül ayı toplantısı yapıldı. Eylül ayı alelade meclis toplantısı Karesi AVM’de, Belediye Başkanı Yücel Yılmaz başkanlığında yapıldı. 12 gündem maddesi ve gruplardan gelen 6 önergenin görüşüldüğü meclis toplantısında Karesi Belediyesi’nin ağustos ayı faaliyetleri ile ilgili sunum yapıldı. Yürütülen faaliyetler ve planlar ile ilgili bilgiler sağlayan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, ruhsatname verme işlemlerindeki ön onayı kaldırmayı planladıklarını kaydetti. Vatandaşın günlerce ruhsatname arkasında koşmayacağını söyleyen Başkan Yılmaz, “Sistemi çağdaş ve takip edilebilmekte bir duruma getireceğiz” dedi.Şehrin genelinde zemin etüdünün yapılmadığını, kadastral vaziyette İstanbul’un yüzölçümü kadar kaymalar olduğunu belirten Yılmaz, “Bu vakte kadar ezbere yaşamışız. Şehirde on yılların derdi var. Eğer Balıkesir’i iyi planlarsak herkes sorunsuz eder” dedi. Kurtdereli Komisyon Başkanı Mesut Akbıyık, 17 Ağustos tarihleri içinde gerçekleştirilen Kurtdereli Güreşleri’ni ve yapılan çalışmaları değerlendirdi. Kurtdereli Güreşleri’ni 3 sene bünyesinde marka biçimine getirmeyi planlayarak yola çıktıklarını kaydeden Akbıyık, “Bir yılda güreşleri marka biçimine getirmeyi başardık” dedi.Önümüzdeki sene Kurtdereli Güreşleri’ni 15 ve 16 Ağustos’ta olmak üzere 2 gün düzenleyeceklerini, sonraki senelerde da bu geleneği bozmayacaklarını anlatım eden Akbıyık, 10 bin bireyin katıldığı Kurtdereli Güreşleri’nin Kırkpınar’dan daha iyi yapıldığını belirtti. Akbıyık’ın konuşmasının peşinden Kurtdereli Güreşleri’nden kısa bir film ile güreşler için hazırlanmakta bulunan çizgi film izletildi. Ardından hususi Kalem Müdürü Hazal Kaya, birimlerin ağustos ayında yaptığı çalışmalarla ilgili meclise sunum yaptı.Hayata geçirilecek bulunan Avrupa Birliği projeleriyle Karesi’yi kalkındıracaklarını belirten Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Avrupa Birliği Ajansı’nda iki Balıkesirli olduğu için hemşeri avantajımız var. Bu bakımdan Karesi şekilde plan üstünlüğümüz olacaktır” açıklamasında bulundu.Şehir merkezindeki vatandaşların su sebili çeşmesi talepleri olduğunu dile getiren Başkan Yılmaz, “Büyükşehir Belediyesi bu çalışmaların köylere yönlendirilmesini istedi. Bu sebeple ilk projemizi Kurtdere’de yaptık. Kurtdere’deki 12 çeşmenin kocaman bir çoğunluğu hayırseverler aracılığı ile yapıldı. Bunu yaymak istiyoruz” dedi.



KÖYLERE 1 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Balıkesir’in 1/100.000’lik bayındırlık planının tamamlandığını, lakin itiraz süresinin sürdüğünü söyleyen Başkan Yücel Yılmaz, planın tamamlanmasının peşinden her köye 1 milyon dolarlık kazanç yapmayı planladıklarını dile getirdi. Köyler için hususi parke taşı baktıklarını anlatım eden Yılmaz, “Evler için de tek tip plan belirleyeceğiz. Mimarlar bunun üstünde çalışıyor, lakin evvela 1/100.000’lik bayındırlık planının çıkması gerekiyor. Bu ortalama 1,5 yılı alacak bir proje. Şuanda köylerin asli ihtiyaçlarını gideriyoruz” diye konuştu.Geri dönüşüm ile ilgili vatandaşları bilgilendirmek için çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Yücel Yılmaz, “Daha evvela iki mahalleden 200 kilogram art dönüşüm materyali toplanırken, şimdi iki tona kadar çıktık. Belediyemizdeki tüm birimlerin, evlerin içine kadar girerek vatandaşları bu konu ile ilgili bilinçlendirmesini hedefliyoruz” dedi.



Balıkesir Yeni Haber 


Geri Dön