Yüklü doğalgaz faturaları ödemek zorunda değilsiniz! Faturaların yarısı boşa ödeniyor! İşte bilinmeyen detay!
Doğalgaz faturalarının yarısını ödeyebilirsiniz. Havaların soğuması ile artık petekler yanmaya başladı. Peki faturalarınızın yarısını ödeyebileceğinizi biliyor muydunuz? İşte detaylar!
Takvimden Alican Yıldırım’ın haberine göre, Doğalgaz faturalarını yarı yarıya indirmek mümkün. Bu konuya ilişkin Enerji Verimliliği Uzmanı Altuğ Karataş bazı tüyolar verdi. Hava sıcaklıklarının düşmesi ile birlikte, doğalgaz kullanımı başladı. Pandemi nedeni ile enerji fiyatlarına gelen zamlar ise; vatandaşları bir hayli tedirgin ediyor. Ay sonu yüklü fatura ile karşı karşıya kalmamak için vatandaşlar, doğal gaz faturasından tasarruf etme yöntemlerini araştırmaya başladı. Enerji Verimliliği Uzmanı Altuğ Karataş, bu konu ilgili önemli püf noktalarını açıklayarak, "Binada yalıtım yoksa gelen faturanın yarısı boşa ödenmiş oluyor" şeklinde konuştu.
ENERJİ VERİMLİLİĞİ UZMANI ALTUĞ KARATAŞ: FATURALAR YARI YARIYA DÜŞÜYOR
Enerji Verimliliği Uzmanı Altuğ Karataş, doğal gaz faturasından tasarruf sağlamak için oturulan evde yalıtım olması gerektiğine vurgu yaparak, "Öncelikle evdeki doğal gaz giderinin çok büyük bir kısmı ısınma amaçlı. Isınma amaçlı kullandığımız doğal gazda faturayı etkileyen birincil unsur binalarda bulunan yalıtımdır. Eğer binada yalıtım yoksa ya da iyi değilse, ödedikleri ısınma kaynaklı doğal gaz faturasının yüzde 35 ile yüzde 50'si ısı kaybı olarak dışarıya gidiyor demektir" diye konuştu.
FATURANIN YARISI BOŞA GİDİYOR!
Yalıtımsız bir evde doğal gaz faturasının yarısının boşa ödendiğini dile getiren Enerji Verimliliği Uzmanı Altuğ Karataş, "Yalıtım olmayan bir binada 1000 lira gelen faturasının 500 lirası aslında dışarıya atılmış oluyor. Şu anda da bir yalıtım kredisi kampanyası bulunuyor. Bu kampanyadan yararlanarak evlerine yalıtım yaptıran vatandaşlar, faturaların düşmesi ile birlikte büyük kar etmiş oluyorsunuz. Yani insanların yaptırdığı bu yalıtım ile doğal gaz fiyatları yarıya yarıya düşürmektedir. Düştüğü zamanda ise; yalıtıma harcanan para, fatura ile kendini yenilemiş, geri gelmiş oluyor. Onun için birinci sıraya yalıtımı koyuyoruz." ifadelerini kullandı.
Hisseli tapu başkasına devredilebilir mi?