Genel

Yunanistan'nın ek emlak vergisi herkesi isyan ettirdi!

Ek emlak vergisine tepki gösteren Papandreu'nun yardımcısı Pangalos, "Param yok Venizelos gelsin beni tutuklasın" dedi. Vergilerin yüksek olduğunu beliren Pangalos, üzerine kayıtlı taşınmazlar nedeniyle 17 bin 500 euro ek vergi ödeyeceğini belirtti

Her gün yeni bir kemer sıkma paketi açıklayan Yunanistan'da yeni emlak vergisine Başbakan Yorgo Papandreu'nun yardımcısı Theodoros Pangalos da tepki gösterdi. Vergilerin yüksek olduğunu beliren Pangalos, üzerine kayıtlı taşınmazlar nedeniyle 17 bin 500 euro ek vergi ödeyeceğini belirtti. Bu parayı ödemek için taşınmaz mallarından birini satacağını söyleyen Pangalos'a, 'alıcı bulamazsanız ne olacak' diye soruldu. Pangalos, "Ödeyecek param yok. Ödeyemem. Venizelos (Yunanistan Maliye Bakanı) gelsin beni tutuklasın" dedi.

'UCUZ YEMEK YİYORUM'
Pangalos, bütçe açığıyla ilgili daha önce yaptığı "paraları beraber yedik" şeklindeki açıklamasıyla ilgili soruya da, "Ben şişmanım, çünkü ucuz yemekler yiyorum. Üç kaşık havyar yemiş olsaydım zayıf olacaktım" diye cevapladı.

Yeni emlak vergisine tepki gösterdi
BAŞBAKAN Yardımcısı Theodoros Pangalos, kendisini de 17 bin 500 euro ödemek durumunda bırakan yeni emlak vergisine isyan etti.
Sabah