21 / 12 / 2024

Yunus Emre Devlet Hastanesi'nin ek bina inşaatı sürüyor!

Yunus Emre Devlet Hastanesi'nin ek bina inşaatı sürüyor!

Geçtiğimiz Şubat ayı sonunda Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından temeli atılan Yunus Emre Devlet Hastanesi'nin bahçesine yapılan yeni hastane inşası hızla sürüyor.




Geçtiğimiz Şubat ayı sonunda Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından temeli atılan Yunus Emre Devlet Hastanesi'nin bahçesine yapılan yeni hastane inşası hızla sürüyor. 

Temeli atılan 600 yataklı Yunus Emre Devlet Hastanesinde 400 yatak genel, 200 yatak da kadın doğum ve çocuk hastalıkları bölümüne ayrılacak. 6 ay önce temeli atılan yeni hastane, geni? bir arazi üzerinde 6 bloktan oluşacak ve 400 yatak genel, 200 yatak kadın doğum ve cocuk hastalıkları bölümleri ile önemli bir sağlık merkezi olacak. 


600 YATAKLI DEV HASTANE

 2014 yılının Nisan ayında yapımına başlanan 600 Yataklı Devlet Hastanesi ile Eskişehir sağlık alanında dev bir yatırıma kavuşacak. İnşasına başlanan modern hastane de "acil, yoğun bakım, diyaliz ve ameliyathane" bölümlerindeki yataklarla birlikte 917 yatak kapasitesine ulaşabilecek. 76 bin metrekarelik alan üzerine konuşlandırılacak hastane 384 açık 686 kapalı araç kapasitesine sahip olacak. 25 yataklı kliniği bulunacak hastanede destek odalarıyla birlikte 199 poliklinik odası yer alacak. 


HASTANEDE KETEM DE BULUNACAK 

Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde tek yataklı, tuvalet ve tuşlu ve 2 yataklı, tuvalet ve duşlu hasta odaları yer alacak. Diyalizde 25, genel yoğun bakımda 59, yeni doğan yoğun bakımda 80, çocuk yoğun bakımda 8, acilde 74 yatak bulunacak. Hastanede 20 ameliyathane salonu, 14 görüntüleme odası, 2 doğum salonu, 8 sdl odası, 5 ldrp odası, bulunacak. 

Hastanede Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ile Nükleer Tıp Merkezi de planlandı. 


FERAH VE MODERN 

Eskişehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hüseyin Fidan, Türkiye genelinde olduğu gibi Eskişehir'de de hastane binalarının artık eskidiğini, en iyi hastane binalarından Yunus Emre Devlet Hastanesinin bile 1960 yılında inşa edildiğini kaydetti. Sağlık hizmetlerinin her yıl değiştiğini, insanların 6 kişilik koğuşlarda, lavabosu, banyosu ve tuvaleti olmayan hastanelerde tedavi olmak istemediğini ifade eden Fidan, şöyle konuştuı'Bina sağlam da olsa 50 yıl önceki mimari düşünceyle şimdiki aynı değil. Aynı şekilde biz de böyle ortamlarda sağlık hizmeti vermek istemiyoruz. Ferah ve modern olsun istiyoruz. Acilen buraları genişletmemiz, hizmete uygun hale getirmemiz gerekiyor.' 


YAPIM SÜRESİ 900 GÜN 

Fidan, modern inşaat tekniklerinin kullanılacağı, hastaya ve insana saygılı, hastanın huzur içinde yatmasını sağlayacak hastane için çaba sarf ettiklerini ifade ederek, şöyle devam etti: 'Mevcut hastanelerimizde bir hastaya 30 ile 40 metrekare arasında kapalı alan düşüyor. Yeni yapılacak hastanede, bu alan yatak başına yaklaşık 200 metrekare olacak. Bu da hastanenin geniş ve ferahlığını ifade ediyor. Hastaneyi Toplu Konut İdaresi (TOKİ) yapıyor. Dolayısıyla finansman sorunu yok ve yaklaşık 100 milyon liraya mal olacak. 

Yapım süresi 900 gün. Yanı yaklaşık 2,5 yıl. Ancak iki yıl içerisinde tamamlanmasını bekliyoruz. 2015 yılı içerisinde  TOKİ  hastanenin yapımı tamamlarsa bizde 5-6 ay içinin tefrişatlarmı, ameliyathanelere ve röntgen, görüntüleme cihazları gibi gerekli cihazlarımızın montajlarını 2015 yılı sonuna kadar tamamlayarak 2016 yılı içerisinde hizmete açılabilir duruma getiririz. Hastanede toplam 1000 personel çalışacak


Eskişehir Anadolu


Geri Dön