01 / 05 / 2024

Yurt dışından ev almayı düşünenler dikkat! İngiltere’de konut fiyatları artacak!

Yurt dışından ev almayı düşünenler dikkat! İngiltere’de konut fiyatları artacak!

İngiltere’de konut fiyatları 2024 yılının Mart ayında düşüş göstererek ekonomistleri şaşırttı ve beş aylık art arda artış dönemini sona erdirerek gayrimenkul piyasasındaki toparlanmada tutarsızlık işaretlerine katkı sağladı. Peki ülkede konut fiyatları artacak mı? 



İngiltere’de konut fiyatları 2024 yılının Mart ayında düşüş gösterdi. Konut fiyatlarında beş aylık art arda artış dönemi sona ererken fiyatların bundan sonra düşeceği mi yoksa yükseleceği mi de yurt dışından ev almak isteyen yatırımcılar tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. 

Londra Gazetesi'nde yer alan habere göre, İngiltere’de konut fiyatlarının son 16 ayın en yüksek seviyeleri olan 291 bin 338 sterline ulaştığı Şubat ayına göre Mart ayında ortalama fiyat aylık yüzde 1 düşüşle 288 bin 430 sterline geriledi.

Resmi olarak açıklanan Halifax verileri ayrıca 2024 yılının Mart ayında fiyatların bir önceki seneye göre yüzde 0,3 arttığını ve Reuters anketine katılım sağlayan ekonomistlerin beklediği yüzde 1,45’lik yıllık artıştan çok daha düşük olduğunu ortaya çıkardı.

Yurt dışından ev almayı düşünenler dikkat! İngiltere’de konut fiyatları artacak!

Söz konusu konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan Halifax konut kredileri direktörü Kim Kainnard, “Ödenebilirlik kısıtlamaları müstakbel alıcılar için bir zorluk olmayı sürdürüyor. Son günlerde sık sık gündeme gelen konut fiyatları, önemli ölçüde artan borçlanma maliyetleri karşısında şaşırtıcı bir esneklik göstermiştir.” ifadelerini kullandı.

Halifax konut kredileri direktörü Kim Kainnard ayrıca açıklamasında aylık düşüşlere rağmen verilerin ülkedeki hayat pahalılığı krizindeki iyileşmeleri yansıttığını söyleyerek piyasa hakkında iyimserliğini koruduğunu da kaydetti.

Rics tarafından yapılan ankete göre, ülke genelinde konut fiyatlarının önümüzdeki sene yeniden artmaya başlaması bekleniyor.

Yapılan ankete göre, alıcı talebindeki artış sürüyor ve yeni alıcı sorgularında keskin bir artış da gözlemleniyor. Ayrıca, gayrimenkul arzında da artış yaşanıyor; yeni ilanların art arda dördüncü ayda da arttığı kaydediliyor.

KONUT FİYATLARI ARTACAK


Rics’in raporuna göre, katılımcılar önümüzdeki 12 ay içerisinde konut fiyatlarında yeniden bir artış bekliyor. Özellikle Kuzey İrlanda, Londra ve İskoçya’da güçlü bir hava yaratılıyor ve konut fiyatlarında artış bekleniyor.

Konut sektöründe alarm zilleri çalıyor! Yerel seçimler bitti, şimdi ne olacak?

Deprem uzmanı Naci Görür'den son dakika deprem açıklaması! 4.1 şiddetindeki Malatya depremi 6 Şubat depremlerinin sonucu

Akbank Nisan 2024 yeni emekli promosyonunu duyurdu! Emeklilerin hesaplarına işte tam bu kadar yatacak! Sakın kaçırmayın!


Geri Dön