14 / 05 / 2024

Yurtbay, yurtiçi ve yurtdışında fabrika satın alacak!

Yurtbay, yurtiçi ve yurtdışında fabrika satın alacak!

2010'da 20 milyon lirayı aşan yatırımla dijital seramik ve yapı kimyasalları üretimine başlayan Yurtbay, İtalya'nın ünlü firmalarından birini satın alacak. Firma bu yıl 200 milyon TL ciro hedefliyor



Yurtbay Seramik, 2011'i hızlı büyüme yılı ilan etti. Bu kapsamda yatırımlara başlayan firma, yurtiçi ve yurtdışında fabrika satın alarak hedefine ulaşmak istiyor. Seramik alanında dünyada çok az sayıdaki firmada kurulu olan dijital baskı tesislerini 2010'da hizmete açan Yurtbay, bu yıl 200 milyon TL ciro hedefliyor. Yurtbay Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yurtbay, "Yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere iki türlü büyüyeceğiz. Yurtdışında İtalya'dan fabrika satın alacağız. Yurt içinde ise; sektörümüzün dışında temizlik kağıdı, ağaç ve orman ürünleriyle konusunda fabrika satın alacağız" dedi. Yurtbay, seramik alanında 20 milyon metrekare üretim kapasitesine ulaştıklarını söyledi. Zeki Yurtbay, söz konusu yatırımların çalışmalarına ekonomik krizin etkilerinin hissedildiği 2009'da start verdiklerini belirterek, hedeflenen kapasiteye ulaştıklarını, bu nedenle yeni yatırım planları arasında kapasite artırıcı yatırımların yer almayacağını ve teknolojik yatırımlara ağırlık verileceğini ifade etti. Yurtbay yeni yatırımlarla ilgili şu bilgileri verdi: "Teknoloji yatırımlarımız düzenli olarak sürecek. Yatırımla birlikte Türkiye'de dijital seramik üretimi yapan üç firmadan birisiyiz. Dünyada bunu yapabilen 50'yi geçmez."

Türkiye kalitede dünya üçüncüsü
YURTBAY, "2010'da da yatırımımız son hız sürerken, son 10 yılın en parlak dönemini yaşadık. Önümüzdeki dönem ise bu yatırımımızın sonuçlarını alacağımız son yılların en parlak hem üretimde hem de teknoloji yatırımlarında öne çıktığımız bir dönem olarak tarihe geçecek. Yatırımın bir sonucu olarak ciroda yüzde 40'lara varan bir artış bekliyoruz. Geçtiğimiz yılı 131 milyon liralık bir ciroyla kapattık. Bu seneki hedef ise 200 milyon lira. 50 ülkeye ihracat yapan bir firma olarak bu durum, ihracat çıtamızı da yükseltecek" dedi. Türkiye'nin kapasite olarak dünyada 9'uncu kalite olarak ise İtalya ve İspanya'dan sonra 3'üncü sırada yer aldığını kaydeden Yurtbay, 2011'de Türk seramik sektörünü oldukça parlak günlerin beklediğini de kaydederek şu değerlendirmelerde bulundu: "İnşaat sektörü, finans sektörünün sunduğu düşük faizli kredi seçenekleriyle çok daha hareketlenecek. Bu durum inşaat sektörüyle beslenen seramik sektörünü de etkileyecek. Toplam 225 milyon metrekarelik kapasitesi bulunan sektör bu hareketlilikle kriz öncesi dönemlerine geri dönerek yüzde 20 civarlarında bir büyüme kat eder. Bu büyümenin ihracata yansıması da kaçınılmaz olacak."
Sabah/Metin Can

 


Geri Dön