28 / 04 / 2024

Yusuf Günay'dan Galatasaray Adası açıklaması!

Yusuf Günay'dan Galatasaray Adası açıklaması!

Sarı-kırmızılı kulübün başkan yardımcısı Yusuf Günay "Elbette ki çok uzun süredir gelen bir hukuki problem. Sonuca çok yaklaştık. İnşallah kısa sürede hukuki yoldan sonuç alacağız. Ada, tekrar Galatasaraylıların kullandığı bir mülk haline gelecek" dedi.



Galatasaray Kulübünde olağan pan kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Ali Sami Yen Spor Kompleksi'ndeki Özhan Canaydın Toplantı Salonu'nda yapılan  pan kurulunda yönetim kurulunu başkan yardımcıları Yusuf Günay ve Kaan Kançal ile üye Okan Böke temsil etti.

Toplantının açılışında konuşan Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoğlu, Galatasaray Kulübünün idari ibrasızlıkla ilgili mahkemede olduğunu söyledi.

 

- Kulüp projeleri

Sarı-kırmızılı kulübün başkan yardımcısı Yusuf Günay kulübün yürüttüğü projelerle ilgili açıklama yaptı. Mecidiyeköy'deki inşaatta "teknokent" yapılması için başvuru yaptıklarını söyleyen Günay, üniversitelerle görüştüklerini söyledi.

Florya, Riva ve Kemerburgaz konularıyla ilgili kendilerinden önceki yönetimin sözleşme imzaladığını söyleyen Günay, şu şekilde devam etti:

"Galatasaray, Riva ve Florya'yı verip, gelir paylaşımına dair bir anlaşma. Bu sözleşmeler belirli bir öngörüye dayanıyor. Şu ana kadar sözleşmenin dayandığı öngörüler gerçekleşmiş değil. Bu bizim yönetimimizin neden olduğu bir problem değil. Buna rağmen iki sözleşmenin gereğini yerine getirmek adına elimizden geleni yapıyoruz. Kemerburgaz, 101 dönümlük arazi. Tahsis edildiği günden itibaren her hafta ilgili mercileri takip ediyoruz. İşgalcinin çıkmasının tebliğ edileceği tarih yeni geldi. Bunun için bir kanun çıktı. Kanunun çıkmasını bekledik. Bizim elimizde, irademizde olmayan şeyler... Florya ve Riva konusunda sözleşmelerde öngörülen esasın gerçekleşmeyeceği de aşağı yukarı net. Yönetim olarak Galatasaray için en doğru yolu tespit edip gereğini yapacağız."

Mecidiyeköy'deki inşaatla ilgili otel başvurusu olduğunu da söyleyen Günay, "Galatasaray'a gelir sağlayacak teklif yok. Reklam alma durumunu da araştırıyoruz. Eğer makul bir teklif gelirse değerlendiririz." değerlendirmesini yaptı.

Yusuf Günay, Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde inşa edilmesi planlanan 15 bin kişi kapasiteli spor salonuyla ilgili sorun bulunduğunu söyleyerek "Çok amaçlı spor salonu son yılında. Büyük bir mali kaynak gerektiren yatırım. Türkiye'nin ekonomik şartları ortada. Sponsorların güçlükle bulunduğu ya da bulunamadığı ortada. Çok amaçlı spor salonu için çok ümit gözükmüyor." dedi.

Galatasaray Adası ile ilgili 5 davanın sürdüğünü söyleyen Günay, "Elbette ki çok uzun süredir gelen bir hukuki problem. Sonuca çok yaklaştık. İnşallah kısa sürede hukuki yoldan sonuç alacağız. Ada, tekrar Galatasaraylıların kullandığı bir mülk haline gelecek. Adada mevcut işletmecinin herhangi bir faaliyet içinde olmaması için teyakkuz halindeyiz." diye konuştu.

 

Galatasaray Adası dev paravanlarla çevriliyor!


Geri Dön