27 / 04 / 2024

Yuvaya Dönüşen Plastikler Kampanyası PAGDER ve Boğaziçi Üniversitesi ile gerçekleşti!

Yuvaya Dönüşen Plastikler Kampanyası PAGDER ve Boğaziçi Üniversitesi ile gerçekleşti!

Türkiye Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER), atık plastiklerin geri dönüştürülmesiyle sokak hayvanlarını sıcak bir yuvaya kavuşturmayı amaçlayan bu kampanya kapsamında, Boğaziçi Üniversitesi ile birlikte işbirliği yaptı.



Türkiye Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER), atık plastiklerin geri dönüştürülmesiyle sokak hayvanlarını sıcak bir yuvaya kavuşturmayı amaçlayan "Yuvaya Dönüşen Plastikler Kampanyası" kapsamında, Boğaziçi Üniversitesi ile işbirliği yaptı. 


PAGDER'den yapılan açıklamaya göre, "Sıcak Bir Yuva Her Canlının Hakkıdır" sloganı ile yürütülen "Yuvaya Dönüşen Plastikler" kampanyası yeni işbirliklire ile devam ediyor. 


İlk olarak 685 plastik kulübe bağışıyla projeyi başlatan PAGDER, işbirliği yaptığı kurumlara belediyelerin ardından üniversiteleri de ekledi.


Dernek, Boğaziçi Üniversitesi ile yaptığı işbirliği kapsamında, üniversiteye 20 kulübe bağışlarken, üniversite yönetimi de Boğaziçili gençlerin kampanyaya katılımına destek olacak. 


Gençler, plastik atıkların kaynağında ayrıştırılarak geri dönüşüm ile sokak hayvanlarına kulübe yapılması için PAGDER ile el ele verecek.


Kampanyada, plastik yoğurt ve peynir kapları, pet şişeler ve kapakları, deterjan şişeleri, eski plastik oyuncaklar, işlevini kaybetmiş plastik damacanalar, plastik askılar gibi atıkların yüzde 100 geri dönüşümü sağlanarak, sokak hayvanları için plastik yuvalar yapılıyor. Geri dönüşüm yoluyla da önemli ekonomik ve çevresel artı değerler yaratılması hedeflenen projeye, önemli kurum ve kuruluşlar da tam destek sağlıyor.


AA



Geri Dön