18 / 07 / 2024

Yüzbinlerce Kişi bu haberi merakla bekliyor! Pazarlık devam ediyor

Yüzbinlerce Kişi bu haberi merakla bekliyor! Pazarlık devam ediyor

Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'nün 1 Mayıs’tan evvel imzalanması tahmin ediliyor. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay 15 bin TL teklif ettiklerini açıkladı, Ayrıca Atalay, “Arzu etmediğimiz bir ücret olursa biz bu işe dahil olamayız" açıklamasında bulundu.




TÜRK-İŞ BAŞKANI: BU İŞİN İÇİNDE OLMAYIZ

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ise düşük miktara 15 bin TL teklif ettiklerini, şu anda rakamın 12 bin TL olduğunu, pazarlık aşamasının sürdüğünü söyledi.

Daha çok ücrete ise yüzde 45 zam ve iyileştirme teklifini yaptıklarını hatırlatan Atalay, “Şu anda yüzde 40'tayız. Bunu kabul etmediğimizi söyledik. Bununla alakalı toplumun beklentisi var. Bizim vaktimiz de var. İlk olarak ocak ayında başladık. Ondan önce biz temmuz, ağustos aylarında sözleşmeyi tamamlıyorduk. Arzumuz seçim arifesinde tamamlayabilirsek bitiririz ama arzu ettiğimiz rakama ulaşırsak sona gelriiz. İlla seçime kadar tamamlayacağız diye bir şey yok. Arzu ettiğimiz rakamı bulursak sorun yok. Ama olmazsa biz bu işin içinde yokuz. Onu da ifade etmek istiyorum. Arzu ettiğimiz rakamı görmezsek niye sonlandıralım. Tablo bu” dedi.

Yüzbinlerce Kişi bu haberi merakla bekliyor! Pazarlık devam ediyor

Kamu toplu iş sözleşmesiyle alakalı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile yaptıkları görüşmeler hakkında bilgi veren Atalay, ücret yükselişinin yanında idari maddelerde de anlaşmazlıklar olduğunu söyledi.

DİĞER SÖZLEŞMELERİ DE YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR

Diğer yandan, yaklaşık 3,5 milyon memur ile 2,5 milyon memur emeklisinin aylıklarına yapılacak zam seviyesinin tespit edileceği 2024-2025 senelerini içeren 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri, 1 Ağustos'tan itibaren başlayacak.

Bu doğrultuda, kamu işçilerini alakadar eden 2023 senesi Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü, memurların toplu sözleşmesi başta olmak üzere, özel sektörde imzalanacak toplu iş sözleşmelerinin çerçevelerini tespit etmesi noktasında da önem arz ediyor.


Geri Dön