Kira

Yüzde 25 kira artış uygulamasında acı reçete: Kiralık ev sahipliği yatırımı sona erdi!

Konut sektöründe son iki yıldır kiralarda uygulanan yüzde 25 kira artış uygulaması milyonlarca ev sahibini mağdur etti. Kira geliri elde etmek için konut alan yatırımcılar bu süreçte adeta çileden çıkarıldı. İşte yüzde 25 kira artışının geride bıraktığı acı reçete...

Yüzde 25 kira artışı uygulamasının faturası ağır oldu. Bu süreçte milyonlarca ev sahibi mağdur olurken kiracıları ile araları açıldı. Ev sahibi kiracı arasındaki gerginlik  her geçen gün arttı ve sektörde büyük krize neden oldu. Yüzde 25 kira artışı uygulaması ile kiralar rayiç bedeli altında kaldı ve kiracılar ev sahiplerine  zor günler yaşattı. 

Yatırım Danışmanı Cihat E. Çiçek sosyal medya hesabından 2 yıl uygulanan yüzde 25 kira artışı uygulamasının kiralık ev sahipliği yatırımını bezdirme politikarının sonucunda gelinen son noktayı açıkladı. İşte yüzde 25 kira artışı uygulamasının geride bıraktıkları...

 Resmen 'acı reçete' dedirtecek o paylaşım ve gelen yorumlar... 

cihat e. çiçek @turc35

2 YIL YÜZDE 25 KİRA ARTIŞ UYGULAMASI, KİRALIK EV SAHİPLİĞİ YATIRIMINI BEZDİRME POLİTİKALARININ   SONUCUNDA  GELİNEN MUHTEŞEM NOKTA ..  

***Neden Peşin Mesken Satışları Temmuzda Tekrar Patladı ?

Konut kiraları 2 milyonluk evlerde 20000 TL'ye yaklaştı konut kira getirisi muhteşem bir düzeye geldi ev sahipleri için .. 
2 Milyonluk evde yılda 240.000 TL kira yıllık net enflasyondan arındırılmış yüzde 12 getiri gibi (Ana para ev ve üstündeki arsasının enflasyonda değer yitirmediği varsayımı ile)  ..neredeyse 10 yıllık geri ödemeli fırsat  amortismanlı daireler oluştu ..

Kira sözleşmesi dövizle yapılabilir mi? Kiracı ve ev sahipleri dikkat! Ünlü avukat açıkladı!

Kiracılar girdap içinde! Ne ev bulunabiliyor ne de taşınabiliyorlar! Maliyeti 150 bin TL...