21 / 06 / 2024

Yüzde 25 kira sınırının sonuçları: Ev sahipleri ya evlerini boş tutuyor ya da değerinin 2 katı kiraya veriyor! 

Yüzde 25 kira sınırının sonuçları: Ev sahipleri ya evlerini boş tutuyor ya da değerinin 2 katı kiraya veriyor! 

Saadet Partisi Antalya Milletvekili Serap Yazıcı Özbudun, kiralara yüzde 25 zam sınırlaması getirilmesinin sonuçlarını Meclis'te sıraladı. İşte Özbudun'un o açıklaması...



Haziran 2022'de konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı getirildi. Bu sınırlamanın ardından kiralık konut piyasasında 

Saadet Partisi Antalya Milletvekili Serap Yazıcı Özbudun, ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklarla ve kiralık piyasasındaki son durumla ilgili açıklamalarda bulundu. Özbudun, Meclis'te yaptığı konuşmasında enflasyonun önlenemez yükselişinin kira rakamlarındaki hızlı artışa zemin hazırladığını vurguladı. 

"Peki, hükûmetimiz enflasyonu ekonomi biliminin verileri ışığında çözmek ve böylece dar gelirli yurttaşlarımızın mağduriyetine son vermek yerine ne yapıyor? Yasaklara müracaat ediyor. Böylece, iki yıldan beri kira artış oranı yüzde 25 sınırına mahkûm edildi" ifadelerini kullanan Serap Yazıcı Özbudun, bunun nelere sebep olduğunu "Ben bu konuyla yakinen ilgileniyorum ve birçok vatandaştan da
çeşitli e-postalar alıyorum" diyerek açıkladı. 

Yüzde 25 kira sınırının sonuçları: Ev sahipleri ya evlerini boş tutuyor ya da değerinin 2 katı kiraya veriyor! 

Saadet Partisi Antalya Milletvekili Serap Yazıcı Özbudun, "Birincisi, ev sahipleri bunun kendi mülkiyet hakları üzerinde yarattığı sorunu aşabilmek için birkaç yönteme başvuruyor. Bunlardan biri şu: Evlerini kiraya vermek yerine boş tutmayı tercih ediyorlar. Biliyorum, şimdi Hükûmet boş duran evlere bir başka yasak getirmeye hazırlanıyor.

2’ncisi: Ev sahipleri kira kontratını yaparken bir gayrimenkulün gerçek değeri 5 birimse onu 10 birim olarak göstermek suretiyle ilan veriyor, böylece müteakip senede karşılaşması muhtemel ekonomik zararı ilk planda gidermeye çalışıyor" açıklamasında bulundu. 

Serap Yazıcı Özbudun,  bu durumun da kira bedellerin daha hızlı yükseliş göstermesine ve barınma krizinin daha da derinleşmesine neden olduğuna vurgu yaptı.

Bu yasaklar sebebiyle ev sahipleri ile kiracılar arasında çok ciddi tartışmalar çıktığının altını çizen Özbudun, tartışmaların kimi zaman yaralanmalar ve ölümlerle de sonuçlandığını dile getirdi. 

Yüzde 25 kira sınırının sonuçları: Ev sahipleri ya evlerini boş tutuyor ya da değerinin 2 katı kiraya veriyor! 

Saadet Partili Özbudun, "Dolayısıyla Hükûmetin bu soruna seyirci kalması mümkün değil. Bunu çözecek akılcı yöntemleri bulmak gerekiyor. Peki, nedir bunun yöntemi? Bizim Anayasa’mız sosyal devlet ilkesine yer vermiştir. Bu ilke gereğince devlet, iktisadi ve sosyal politikalarını gelir ve servet dağılımını dengeleyecek biçimde düzenlemek mecburiyetindedir" diye konuştu.

Ancak tasarruf genelgesinde aslında çok büyük israfa yol açan, birtakım harcama kalemlerinden tasarrufların olmadığına dikkat çeken Özbudun, açıklamasını "Yine dar gelirli çalışan yurttaşlarımız için birtakım sınırlar getiriliyor. Dolayısıyla ben bu önergeyi destekliyorum ama yapılacak araştırma neticesinde mülkiyet hakkının, sözleşme hürriyetinin ve barınma hakkının korunacağı bir formülün bulunması gerektiğini savunuyorum" diyerek tamamladı. 

Aile Bakanlığı'ndan sosyal yardım ödemesi alanlara kötü haber! Ödemeler bu ay resmen sona eriyor! Temmuz'da ödeme yok!

Demir ihracatı yükseldi! 1 ton inşaat demiri 25 bin 500 TL oldu! Güncel inşaat demir fiyatları!

AK Parti Milletvekili Altınsoy'dan kira fiyatlarına ilişkin açıklama: Kira artışları sınırlanabilir!


Geri Dön