Perakende

Yüzlerce kişinin kredi kartı bilgileri hacklendi

Kişisel Verileri Koruma Kurumu Flo bünyesindeki ayakkabı mağaza devi InStreet'in internet sitesinin hacklendiğini duyurdu. Yapılan açıklamaya göre bazı vatandaşların kimlik bilgilerinin yanında kredi kartı bilgileri da ele geçirildi.Olayın arka planından 17 yaşındaki bir hacker çıkarken, bugün de Kişisel Verileri Koruma Kurumu’dan (KVKK) yeni bir veri hackleme duyurusu yapıldı

Dünyada ve ülkemizde siber saldırılar birçok markayı hedef almaya devam ederken henüz geçtiğimiz günlerde Marmara Üniversitesi de hacklendiğini açıklamıştı. Olayın arka planından 17 yaşındaki bir hacker çıkarken, bugün de Kişisel Verileri Koruma Kurumu’dan (KVKK) yeni bir veri hackleme duyurusu yapıldı.

Siber saldırıya maruz kalan yeni marka, Türkiye’nin en büyük ayakkabı mağazaları zincirlerinden Flo oldu. Kişisel Verileri Koruma Kurumu, paylaştığı bildiride kuruma yapılan ihbarlar sonucunda Flo bünyesindeki “instreet.com.tr” internet sitesinin kullanıcılarına ait kişisel verilerinin herkese açık olarak paylaşıldığını tespit ettiğini ilan etti.

Paylaşılan duyuruya göre InStreet firmasının kullanıcılarının verileri, bir internet sayfasında herkese açık olarak kullanıma açıldı. Kullanıcıların paylaşılan kişisel bilgileri şu şekildeydi:

Ad, soyad bilgisi
Kullanıcı adı bilgisi
Şifre bilgileri
Kredi kartı numaralarının ilk ve son 4 haneleri
Kredi kartının hangi bankaya ait olduğu bilgisi.

Yaşanan ihlalden yaklaşık 3 bin 500 kullanıcının etkilenmiş olabileceği belirtilirken kredi kartı ele geçirilmiş olabilecek vatandaşların sayısını 380 olarak paylaşıldı. Kişisel Verileri Koruma Kurumu, ihbarın ardından Flo’ya dair resen inceleme başlatıldığını, verilerin daha fazla yayılmaması için söz konusu internet sitesine yönelik faaliyetlerin askıya alınması için de Sulh Ceza Hakimliği’ne müracaat edileceğini açıkladı.

150. MAĞAZAYI İSTİNYE PARK'TA AÇTI

Öte yandan Türkiye'nin sneaker ve spor giyim zinciri IN STREET, geçtiğimiz günlerde 150. mağazasını İstinye Park'ta açtı. Mağaza açılışına iş, cemiyet ve sanat camiasından birçok ünlü isim katılırken markanın gelişen teknolojiyle donatılmış 150. mağazası, yeni konseptiyle çok beğeni topladı. 

Dünyaca ünlü 20'yi aşkın ayakkabı markasının kadın, erkek, çocuk ayakkabı, çanta, aksesuar ve tekstil kategorilerine ait sevilen modellerinin yanı sıra Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Guess ve New Balance markaları da İstinye Park mağazasıyla birlikte ilk kez IN STREET mağazalarında yer aldı. 

Ayrıca İstinye Park mağazasında Skechers ve Adidas gibi markaların IN STREET'e özel koleksiyonları da müşterilere sunuluyor.