05 / 05 / 2024

YYGYO, İnnovia'dan ev alana yüzde 8 indirim uyguluyor!

YYGYO, İnnovia'dan ev alana yüzde 8 indirim uyguluyor!

SPK ve İMKB'nin başlattığı yatınmcı seferberliğine şirketler de promosyonlarla destek vermeye başladı. YYGYO, elinde şirket hissesi bulunan yatınmcılanna yüzde 8'e varan indirim sunuyor  



Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve İMKB, 2011i yatırımcı seferberliği yılı ilan ederek borsaya daha fazla yatırımcı çekmek için uğraş verirken, borsa şirketlerinden de SPK ve ÎMKB'ye destek gelmeye başladı, istanbul Borsası'nda dün bir ilk gerçekleşti ve hisseleri borsada işlem gören Y ve Y Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (YYGYO), elinde, şirketlerinin hissesi bulunan yatırımcılara, portföylerinde bulunan İnnovia Projesinden yüzde 8'e varan indirim yapacaklarını açıkladı. Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, YYGYO'ya yatırım yapan hissedarlara, innovia Projesinde ekspertiz değerinin altında kalmamak kaydı ile minimum 25 bin lot (dünkü fiyat ile 49 bin 250 TL) pay sahibine yüzde 5,100 bin lot (197 bin TL) ve daha fazla olan pay sahiplerine ise yüzde 8 indirim yapılması karar verildiği bildirildi. Açıklamada, söz konusu kararın dün yapılan şirketin yönetim kurulu toplantısında alındığı belirtildi. Daha önce Emlak GYO halka arz sırasında hisse alan yatırımcılarına, kendi projelerinden yaptıkları satın almalarda indirim yapacağını açıklamıştı. YYGYO ise halka arz dışında ilk kez böyle bir teşvike imza atan borsa şirketi oldu.

MKK'DAN YAZİ İSTEYECEĞİZ

YYGYO Yönetim Kurulu Üyesi Işık Gökkaya, hem yatırımcılarına kendi projelerinden bir teşvik olması hem de SPK ve İMKB'nin yatırımcı seferberliğine katkıda bulunmak için bu kararı aldıklarını söyledi. Ekspertiz değerinin altına düşmeyecek şekilde yatırımcılarını indirimden faydalandırmak istediklerini belirten Gökkaya, uygulamadan faydalanmak isteyen yatınmcıların Merkezi Kayıt Kuruluşundan YYGYO yatırımcısı olduklarına dair bir yazı getirmelerinin yeterli olacağım söyledi.

Habertürk/Sefer Yüksel 


Geri Dön