19 / 05 / 2024

Zafer Baysal: Retail Park ve Seaport projeleri hazır!

Zafer Baysal: Retail Park ve Seaport projeleri hazır!

Doğuda değişen tüketim alışkanlıkları, yatırımcının dikkatinden kaçmıyor.   Artan AVM sayısına yenileri eklenecek gibi görünüyor. Rönesans da bu planı yapan yatırımcılar arasında



Büyükşehirlerde alışveriş merkezi (AVM) yatırımlarının belli bir doygunluğa ulaştığını söyleyen Rönesans Varlık Yönetimi A.şž. Genel Müdürü Zafer Baysal, œDoğu ve Güneydoğu"da fırsatları değerlendirdiğimiz şehirler var. Ciddi ön çalışmalar yaptık. şžehirlerin potansiyelindeki artışa paralel olarak bu arayışlarımız gelişerek devam edecek dedi.
Nüfusu milyonu geçen şehirlerde artık çok fazla fırsat bulunmadığını belirten Baysal, œBu nedenle 300-500 bin nüfuslu şehirlerde fırsatlar yatırımcılar tarafından değerlendirilmeye başlandı dedi. Büyükşehirlerin sahip olduğu yatırım kapasitesi kullanıldığı için yatırımcılar arasında bu bölgelerde ilk olma yarışının   bulunduğunu kaydeden Baysal, œSadece yerli yatırımcıların değil, yabancı yatırımcıların da bu bölgeye ilgisi var diye konuştu.

˜Herşey satın alma gücüyle ilgili değil"

Yerli markaların bu bölgelerdeki AVM"lere gittiğini ancak yabancı markaların potansiyel görmeden gitmediğini anlatan Baysal, şöyle devam etti:
œDoğu ve Güneydoğu illerindeki ciroların İstanbul"daki cirolarla paralellik arz etmesi mümkün değil. Tabi her şey satın alma gücüyle ilgili değil. Bazen o şehirlerdeki tüketim alışkanlıkları ve davranış kalıpları da büyük önem arz ediyor.
Buradaki tüketici bir giydiğini bir daha giymeyen bir noktada değil. İnsanlar daha tutumlu ve hesaplı davranıyor. Sosyal hayatın çok fazla gelişmiş olmaması da tüketimi etkileyen nedenlerden.

İZMİT"E RETAIL PARK YAPACAK

Rönesans olarak AVM yatırımlarına devam ettiklerini kaydeden Zafer Baysal, şu bilgileri verdi: œşžu anda İstanbul"da iki AVM"miz var. Birisi Optimum diğeri Kozzy.
Ankara"da da Optimum, Gaziantep"te Sankopark ve şžirahan yatırımlarımız var. Adana"da Optimum inşaatı bitti. Mart 2011"de açılışı yapılacak. İzmir"deki Optimum ise 2011 son çeyreğinde açılacak. Ayrıca  İzmir  Bayraklı"da içinde AVM"nin de olduğu büyük bir projemiz var. 2012"de hayata geçecek. Bunların yanı sıra Silivri"de Optimum, İzmit"te Retail Park ve İstanbul"da Seaport projelerimiz var.

Bitlis"ten Mardin"e Batman"dan Diyarbakır"a yeni AVM"ler yolda

Doğu ve Güneydoğu"da yaşanan gelişme perakende yatırımcılarının da dikkatini çekmeye başladı. Bitlis"ten Mardin"e Batman"dan Diyarbakır"a kadar pekçok ilde alışveriş merkezi yatırımları start aldı. Batman"da 106 yerel girişimci, Batman Park AVM için kolları sıvarken, Mardin, içinde bir aquapark bulunan bir alışveriş merkezi yatırımına hazırlanıyor. Bitlis"in Tatvan ilçesinde kısa bir süre önce faaliyete geçen Yaşam AVM ise markalar için şimdiden cazibe merkezi olurken, Diyarbakır"da bulunan AVM sayısı halihazırda dörde ulaşacak.
Milliyet


Geri Dön