01 / 10 / 2024

Zafer Çağlayan: 30 milyon dolar kaynak ayırdık talep olmadı!

Zafer Çağlayan: 30 milyon dolar kaynak ayırdık talep olmadı!

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, “Projeler kaliteli olmalı. Projeyi yapın, projeye Türk ürünlerini koyun, DTM olarak proje parasını biz vereceğiz’ dedik ama talep olmadı” dedi




Yurt dışında prestijli projeler yapılmasının önemine dikkat çeken ve teknik müşavirlik, proje hizmetleri için 2010’da 30 milyon dolar kaynak ayırdıklarını söyleyen Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, “Projeler kaliteli olmalı. Projeyi yapın, projeye Türk ürünlerini koyun, DTM olarak proje parasını biz vereceğiz’ dedik ama talep olmadı” dedi.

Çağlayan, “Bu kapı hala açık. Projenizi yapın Türk ürünlerini projenizde yedirin, karşı tarafa ‘proje parası istemiyoruz’ deyin, gelin proje parasını DTM olarak biz vereceğiz” diye konuştu. Fransa’nın Cannes şehrinde gayrimenkul ve perakende fuarı olan MAPIC’te, “Turquality” kapsamında desteklenen firmalar ile diğer Türk firmalarının standlarını gezen Çağlayan, “İhracatı artırmak sadece dilemekle olmaz. Ülkelerin sistemlerini, kurallarını bilmek gerek. Kayan eksen, dünya ekseni ” dedi.
Türk müteahhitlerin yurt dışında başarılı işler yaptığını anlatan Çağlayan, “Çin ve Japonya’da bir çok kişi Türk firmalarıyla iş yapmaya hazır. Türkiye dünyada çok önemli konuma geldi. Bu ekonomiye de yansıyor” diye konuştu.

66 ülkeden 6700 katılımcı var

ULUSLARARASI gayrimenkul ve perakende (MAPIC) fuarına dünyanın önde gelen alışveriş merkezi yatırımcıları ile bu AVM’lerde yer almak isteyen 66 ülkeden 6 bin 700 katılımcı, 2149 perakendeci, 1813 perakende geliştiricisi ve 839 yatırımcı katılıyor. 16. MAPIC fuarına Turquality kapsamında desteklenen 10 Türk firmasının yanı sıra perakende ve AVM yatırımcısı büyük Türk firmaları katılıyor. Bu fuara geçen yıl Türkiye’den 18 Türk perakende firması katılırken bu yıl 50’den fazla Türk perakende ve yatırımcı firması katıldı. Fuar kapsamında gerçekleştirilecek çalıştay ve panellerde Türk perakende ve gayrimenkul yatırım sektörlerinin gücü, Türkiye’nin bu sektörlerde sahip olduğu fırsatlar ve geleceğe yönelik girişimlerle ilgili örnekler verilecek.
Hürriyet

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

'Proje yapın parası bizden' dedik ama talep olmadı

Dünyanın en büyük gayrimenkul perakende fuarı MAPICte,Turquality kapsamında desteklenen firmaların stantlannı gezen Bakan Çağlayan, teknik müşavirlik ve proje hizmetleri için bu yıl 30 milyon dolar kaynak ayrılmasına rağmen talep
olmadığını belirterek "Bu kapı hâlâ açık" dedi

Devlet Bakara Zafer Çağlayan, Fransa'nın Cannes şehrinde dün açılan gayrimenkul ve perakende fuarı MAPIC'te, Turquality kapsamında desteklenen firmalar ile diğer Türk firmalarının stantlannı gezerek firmaların çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi aldı. Teknik müşavirlik işine çok önem verdiğim kaydeden Çağlayan, proje şartnamesinde Türk ürünleri yer almıyorsa o ürünleri kullanmanın mümkün olmadığını söyledi. Türk müteahhitlerin yurtdışında çok başarılı işler yaptıklarını anlatan Çağlayan, Çin ve Japonya'da bir çok kişinin Türk firmalarıyla iş yapmaya hazır olduklarını hatırlattı.

Kapı hâlâ açık

Yurtdışında prestijli projeler yapılmasının önemine işaret eden Çağlayan, "Teknik müşavirlik, proje hizmetleri için 2010'da 30 milyon dolar kaynak ayırdık. 'Projeyi yapın, projeye Türk ürünlerini koyun, DTM olarak proje parasını biz vereceğiz) dedik ama talep olmadı. Bu kapı hale açık. Projenizi yapın Türk ürünlerini projenizde yedirin karşı tarafa 'proje parası istemiyoruz' deyin, gelin proje parasını DTM olarak biz vereceğiz" diye konuştu. Yurtdışı gezilerine de değinen Çağlayan, katıldığı bu programın 72'nci dış seyahati olduğunu söyledi. İhracatı artırmanın sadece dilemekle olmadığını vurgulayan Çağlayan, ülkelerin sistemlerini, kurallarını bilm >k gerektiğini dile getirdi.

Artık BRIC-T deniyor

Çağlayan, Türkiye'nin dünyada artan öneminin ekonomiye de yansıdığını, BRIC'in artık BRIC-T'ye (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin - Türkiye) dönüştüğünü söyledi. Perakende sektöründe bile ibrenin gelişmemiş ülkelere doğru kaydığını ifade eden Çağlayan, "Rüzgarımız var, mesele rüzgarı alıp rotasında götürmek" dedi. Fuarj Turquality kapsamında katılan firmalar Ayaydın-Miroglio Grup, Şık Makas, Sarar, Orka Tekstil, Boydak, Med-Art, Sun Tekstil, Ay Marka, Çilek Mobilya ve Eroğlu Giyim.
Bugün


Geri Dön