06 / 05 / 2024

Zafer Çağlayan, geleceğin evine hayran kaldı!

Zafer Çağlayan, geleceğin evine hayran kaldı!

Büyük bir sır olan 'Akıllı ev' projesi ilk kez bir siyasiye sunuldu. Bakan Çağlayan'a sunulan Home of the Featcure- geleceğin evi projesi kısaca şöyle anlattı: "İnsanı tembelleştiren değil evdeki yaşam kalitesini maksimum yapacak bir sistem



Büyük bir sır olan 'Akıllı ev' projesi ilk kez bir siyasiye sunuldu. Bakan Çağlayan'a sunulan Home of the Featcure- geleceğin evi projesi kısaca şöyle anlattı: "İnsanı tembelleştiren değil evdeki yaşam kalitesini maksimum yapacak bir sistem. Kapıdan girişte şifonyer üzerinde iki küçük spot ışığı yanıyor.

Diyelim ki altına ilaç kutunu koyuyorsun. Şifonyerin üzeri ekrana dönüşüyor. İlacın tarihini, terkibini, kaç tane alman gerektiğini söylüyor.

Sonra masaya geçiyorsun.

Dokununca masa ekran oluyor. Yemek tarifi soruyorsun. Diyelim hamuru nasıl açacağını, nasıl kızartacağını, içine neler koyabileceğini, miktarlarını söylüyor. Tam karşında yukarda 7-8 milim sıradan bir cam var. Ona dokununca o da ekran oluyor.
Film istersen filmi seyrediyorsun.

İstersen Haber geçiyor mesela bir fotoğraf geliyor. O fotoğrafta sırt çantalı bir genç yolda yürüyor diyelim. Anında sırt çantasına fokus yap, çantanın marka modeli, işlevi, fiyatı, nerelerde satıldığı, resimde görülen küçük köpeğin cinsini, nasıl besleneceğini, özelliklerini sesli olarak anlatıyor.

Yemek odasına geçiyorsunuz.

Oturma odasında koltuklar var. sehpa ekran oluyor .Diyelim Frank Sinatra şarkı söylüyor, o sırada müziğin durumuna göre ışıklar yanıp sönüyor.

Bir yanda Frank Sinatra'nın hayatı başka bir ekranda görülüyor."

KANDİL BOMBARDIMANINA BAKAN YORUMU:

Bu çapta askeri harekâtların ekonomiye etkisi olabilir ama hiçbir şey bizim Mehmetçiklerimizden, bir tek asker evladımızın bile canından kıymetli değildir. Hak ettiklerini bulacaklar.
Takvim/Savaş Ay


Geri Dön