27 / 04 / 2024

Zafer çağlayan: Mersin havalimanının temeli bu yıl atılacak!

Zafer çağlayan: Mersin havalimanının temeli bu yıl atılacak!

Devlet Bakanı Zafer çağlayan, Ulaştırma Bakanı Habib Soluk 'un  Mersin 'e gelerek incelemede bulunacağını, havaalanının bu yıl içerisinde hem  ihalesinin yapılacağını, hem de temelinin atılacağını bildirdi



Devlet Bakanı Zafer çağlayan, Tarsus-Kazanlı Sahil Projesi kapsamında yapılacak yatırımlarla Mersin 'in turizmde Türkiye 'nin
göz bebeği olacağını söyledi. çağlayan, tarımı, ticareti ve sanayisi  ile göz dolduran Mersin 'in yapılacak yatırımlarla turizmde de hak ettiği yere  geleceğini ifade etti.

Uzun sahil bandı, bakir alanları, tarihi ve kültürel değerleriyle önemli  potansiyele sahip Mersin 'in turizmde söz sahibi olmasının zamanının geldiğini  belirten çağlayan, kentte turizmin çeşitlendirilmesi amacıyla önemli çalışmalar  yapıldığını belirtti.

Böylesine zengin bir potansiyele karşın en önemli sorunlarının turizmde  yatak kapasitesinin yetersizliği olduğunu vurgulayan çağlayan, 7 bin 500 civarındaki yatak kapasitesine, 10 bin yeni yatak kazandıracak Tarsus-Kazanlı  Sahil Bandı Projesi ile çözüm üretileceğini kaydetti. Doğu Akdeniz 'in iklimi, doğası, bitki örtüsü, tarihi, inanç, kültürel ve  arkeolojik zenginlikleriyle turizm alanında bulunduğu mevcut durumdan çok daha  fazlasını elde edebilecek bir potansiyele sahip olduğunu anlatan çağlayan, 'Biz
sahip olduğumuz bu yüksek potansiyelimizi, zenginliklerimizin yaşamın her alanına  kazandırılması adına çalışıyoruz. Bunu hayata geçirebilirsek Doğu Akdeniz  bölgesindeki vatandaşlarımızın yaşam kalitesi ve refah düzeyini de yükseltmiş  olacağız' dedi.

Toplam 10 bin yataklı 5 yıldızlı turistik tesislerin, golf sahalarının da  bulunacağı Tarsus-Kazanlı projesinde altyapı çalışmalarının tamamlandığını ve önümüzdeki günlerde, turizm yatırımlarında Türkiye 'nin önde gelen 4 firmasının  yetkilileri ile bir araya geleceğini ifade eden çağlayan, en kısa sürede  tesislerin temelinin atılacağını söyledi. Oteller, golf sahaları ve diğer turistik tesislerin yapılacağı ve 600  milyon doların üzerinde bir yatırımın gerçekleşmesinin beklendiği bölgenin  çehresinin değişeceğini ifade eden çağlayan, 'Mersin 'i yeniden topyekun inşa  edeceğiz. çünkü, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Mersin 'e özel bir özen  gösteriyor' dedi.

Antalya 'nın turizm yatırımı açısından dolduğunu ve artık gözlerin Mersin 'e çevrildiğini ifade eden çağlayan, 'Antalya 'nın turizm kapasitesi doldu,  artık Mersin yapılacak yatırımlarla Türkiye 'nin turizmdeki göz bebeği olacak'  diye konuştu.

AKDENİZ OYUNLARI

2013 Akdeniz Oyunları 'nın Mersin 'e kazandırıldığını ve bu nedenle Tarsus Kazanlı Sahil Projesi 'nin acilen hayata geçirilmesiıe ihtiyaç duyulduğunu ifade  eden çağlayan, 'Akdeniz 'in 24 ülkesinden 6 bin sporcu Mersin 'e gelecek. Bu  nedenle yatak kapasitesi sorununu çözmemiz gerekiyor' dedi. Bakan çağlayan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay 'ın da kente  gelerek, tesisi yapacak firmaların yetkilileri ile görüşeceğini kaydetti. Mersin 'in Tarsus ilçesinde Ulaştırma Bakanlığı DLH Genel Müdürlüğü  tarafından yapılması planlanan 'çukurova Bölgesel Havaalanı' projesi ile ilgili  çalışmaların sürdürüldüğünü vurgulayan çağlayan, Ulaştırma Bakanı Habib Soluk 'un  Mersin 'e gelerek incelemede bulunacağını, havaalanının bu yıl içerisinde hem  ihalesinin yapılacağını, hem de temelinin atılacağını kaydetti.

MERSİN ANTALYA KARAYOLU

çağlayan, turizm için karayolu ulaşımının da önemine işaret ederek, Mersin-Antalya arasındaki karayolu bağlantısında süren yol yapım çalışmalarının  2012 yılı sonunda tamamlanacağını bildirdi. çağlayan, ayrıca Mersin Büyükşehir Belediyesi 'nce hizmete verilen Atık Su  Arıtma Tesisi sayesinde, Mersin 'in temiz denize kavuşacağına inandığını sözlerine  ekledi.

AA


Geri Dön