30 / 04 / 2024

Zafer çağlayan'dan Mersin'e yeni öğrenci yurtları müjdesi!

Zafer çağlayan'dan Mersin'e yeni öğrenci yurtları müjdesi!

Ekonomi Bakanı Zafer çağlayan, Mersin 'in Mut ve Erdemli ilçelerine öğrenci yurtları açılacağını açıkladı. çağlayan, ilan sonrasında binaların belirlenmesinin ardından yurtların 2011-2012 eğitim ve öğretim yılına yetiştirilmesinin hedeflendiğini vurguladı



Aynı zamanda AK Parti Mersin Milletvekili de olan Bakan çağlayan, yazılı açıklamasında, Mut ve Erdemli ilçelerinde yüksek öğrenim gören yaklaşık 2 bine yakın öğrenci bulunduğunu, bu öğrencilerin yurt ihtiyacını gidermek adına Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü ile görüştüğünü hatırlattı.

Görüşme sırasında, Mut ve Erdemli 'de 200 'er kişilik öğrenci yurdu için bina kira ilanına bu hafta içinde çıkılacağının tarafına bildirildiğini aktaran çağlayan, şunları kaydetti:

'Talebin artması halinde Erdemli 'de bu kapasitenin artırılması da söz konusu olacaktır. Yurtların hizmete geçmesiyle birlikte bu yurtlarda kalacak öğrencilerimiz, eğitimlerini daha iyi koşullarda gerçekleştirecekler. Bu öğrenci yurtları, Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumunun Mut ve Erdemli 'deki ilk yurtları olacak. Öğrenci yurtlarımızın Mut ve Erdemli ilçelerimize hayırlı olmasını diliyorum.'

Açıklamada, Kredi ve Yurtlar Kurumu  Adana  Bölge Müdürlüğünün bu hafta bina kiralanmasına ilişkin olarak ilana çıkacağı, ilan sonrasında binaların belirlenmesinin ardından yurtların 2011-2012 eğitim ve öğretim yılına yetiştirilmesinin hedeflendiği vurgulandı.

AA


Geri Dön