17 / 05 / 2024

Zafertepe'nin çehresi değişiyor!

Zafertepe'nin çehresi değişiyor!

ÇANKAYA Belediye Başkanı Bülent Tanık, Ankara'nın kent merkezine en yakın gecekondu bölgelerinden birisi olan Zafertepe İnsancıl Kentsel Yenileme Projesi'nin geldiği son noktayı düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaştı...



ÇANKAYA Belediye Başkanı Bülent Tanık, Ankara'nın kent merkezine en yakın gecekondu bölgelerinden birisi olan Zafertepe bölgesi ve çevresindeki konut ve barınma sorununu kökünden halledecek olan Zafertepe İnsancıl Kentsel Yenileme Projesi'nin geldiği son noktayı düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaştı. 

Tanık, insancıl kentsel yenilenme ve Türkiye'de özgün örneklerden birisini teşkil eden Zafertepe İnsancıl Kentsel Yenileme Projesi'nin yarım asır sonunda çözüme kavuşacağının müjdesini verirken bu süreçte karşılaştıkları sorunlardan da bahsetti. 


Bu bölgenin makus talihi icabı kentsel dönüşüm çalışmalarının yapılmadığını hatırlatan Tanık, bölgenin topografik yapısı ve piyasa mekanizmaları ile klasik dönüşüm süreçlerinin ilgi alanına girememiş bir yer olmasının bunda payı olduğunu ve bölgenin bu zamana kadar mahrumiyet alanından kurtulamadığını belirtti. 


Zafertepe bölgesinin nüfus hareketliliğinin yoğunluk gösterdiğini ifade eden Tanık, 'Zafertepe bölgesi çok köklü yerleşik bir gecekondu bölgesidir, bu bölgeyi biz gelişme koridoru olarak geldiğimiz zamandan itibaren öncelikli bölgemiz ilan etmeye özen gösterdik.


Bademlidere'den başlayarak Zafertepe güzergahındaki iyileşmeyi kentin merkezindeki ciddi bir iyileşmenin anahtarı olacak bir iş olarak gördüğümüzü ifade etmek isterim' diye konuştu. 


Anadolu


Geri Dön