29 / 04 / 2024

Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkım başladı!

Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkım başladı!

Ortahisar Belediyesi yeni hizmet binasını yapacağı Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Pazarkapı etabı için yıkım çalışmalarına başladı.



Ortahisar Belediyesi yeni hizmet binasını yapacağı Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Pazarkapı etabı için yıkım çalışmalarına başladı. Daha önceden Büyükşehir Belediyesi ve  TOKİ  tarafından Ortahisar Belediyesi'ne devri tamamlanan kentsel dönüşüm projesi kapsamında arazi üzerinde bulunan 102 adet binanın 55'inde kamulaştırma işlemleri tamamlanarak yıkım çalışmalarına başlandı.

 

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç Pazarkapı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Ortahisar'ın kimliğini, tarihini ve kültürünü yansıtan bir vizyon projesi olacağını belirterek proje kapsamında kaymakamlık binası ve sosyal tesislerin yapılacağını söyledi. Ortahisar'ın merkezinde kentin tarihi dokusu ve görünümüyle uyumlu olarak projenin yürütüleceğini ifade eden Başkan Genç böylece Ortahisar Belediyesi'nin kendine ait müstakil hizmet binasına kavuşacağını belirtti.


Karadenizden Günebakış 




Geri Dön