28 / 04 / 2024

Zaman kısıtlaması AVM'lere zarar veriyor

Zaman kısıtlaması AVM'lere zarar veriyor

Hakan Kodal, AVM'lerin açılış ve kapanış saatleri ile ilgili zaman kısıtlamasının zarar oluşturduğunu belirtti



Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hakan Kodal, alışveriş merkezlerinin (AVM) açılış ve kapanış saatleri ile ilgili herhangi bir kısıtlamanın, zaten zor durumda olan sektör açısından ciddi bir tehlike oluşturduğunu belirtti. Hakan Kodal, Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazalar Yasa Tasarısı'nda AVM'lerdeki otoparkların 3 saate kadar ücretsiz olması konusunun başka bir sıkıntı olduğunu belirterek, böyle bir uygulama yapılacaksa bütün otoparkların ücretsiz olması gerektiğini söyledi.

BÖLGESEL YOĞUNLUK DENETLENMELİ

AYD'nin bu yıl ikinci kez düzenlediği AVM Yatırımları Konferansı'nda konuşan Hakan Kodal, yeni AVM açılmasıyla ilgili olarak belediyelerin imar yönetmeliklerinin bu konuda daha düzenli olması gerektiğini söyledi. Hakan Kodal, yapılacak düzenlemelerle AVM'lerin belli bölgesel yoğunluğuna bir denetim ve kısıtlama getirilmesi gerektiğini anlattı. 2009'un son üç ayında yüzde 14 ciro artışı olduğunu belirten Kodal, Ocak 2010'da ise cirolarda yüzde 10'un üzerinde artış olduğunu söyledi.

HERKES AYNI GEMİNİN İÇİNDE

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, alışveriş merkezleri yasa tasarısının hem sektöre hem Türkiye'ye faydalı şekilde çıkması gerektiğini söyledi. Yalçıntaş, "Herkes aynı geminin içinde. Dolayısıyla bu gemi ne kadar iyi yüzerse hepimiz iyi yüzeceğiz. Yasayı çıkarırken ne küçükleri mağdur etmeliyiz, ne de bazı ön yargılarla AVM'lerin büyümesine, işleyişine zarar vermeliyiz" dedi.
Posta


Geri Dön