02 / 05 / 2024

Zamlar peş peşe geliyor! En düşük ücreti duyanların ağzı kulaklarına kadar açıldı. Eski fiyat artık eskide kaldı

 Zamlar peş peşe geliyor! En düşük ücreti duyanların ağzı kulaklarına kadar açıldı. Eski fiyat artık eskide kaldı

Benzin fiyatlarının artmasının ardından illerimizde tek tek zamlar gelmeye devam ediyor. Vatandaşların en sık kullandığı bir hizmete yönelik daha zam yapıldı.



Benzin fiyatları hızla artmaya devam ederken, bu durumdan hem esnaf hem de vatandaşlar zarar görüyor. Benzin fiyatlarının bir kez daha artmasının ardından vatandaşların hem kullanmak zorunda olduğu hem de çok sık bir şekilde kullandığı bir ürüne yönelik yina zam gerçekleştirildi. 

SİNOP'TA DOLMUŞLARA ZAM GELDİ 

Sinop ilinde, dolmuş ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarife gereğince, indi bindi ücreti 9 TL'den 12 TL'ye yükseltildi. En uzak mesafelerde seyahat edecek öğrenciler için 12 TL, vatandaşlar için ise 15 TL olarak belirlendi. Sinoplu vatandaşlardan Yaşar Özbilen, bu zamın ülkenin genel ekonomik durumu ve yükselen enflasyonun bir yansıması olduğunu ifade ederek, mazot fiyatları gibi giderler arttıkça dolmuş ücretlerinin de yükselmesinin kaçınılmaz olduğunu dile getirdi.

EN DÜŞÜK FİYAT BU KADAR OLDU

6 Nolu Dolmuşçular ve Halk Otobüsleri Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi, şehir içi toplu taşıma fiyatlarında değişikliğe gittiklerini duyurdu. Yeni tarifeye göre, en düşük ücretli indi bindi seyahati 9 TL'den 12 TL'ye yükseltildi. Özellikle Sinop-Akliman-Dibekli güzergahında en yüksek ücretler uygulandı; bu güzergahta yolculuk yapacak vatandaşlar 15 TL ödeyecekken, öğrenciler için bu ücret 12 TL olarak belirlendi. 75 yaş üstü yolcular için ise 10 TL'lik bir ücret belirlendi. Dolmuşçular, mazot ve diğer işletme maliyetlerindeki artışın da etkisiyle ücretlerdeki bu değişikliği açıkladı.
 


Geri Dön