28 / 04 / 2024

Zamların biri bitiyor diğeri başlıyor. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez ürünüydü. Artık zamlı alacaksınız

Zamların biri bitiyor diğeri başlıyor. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez ürünüydü. Artık zamlı alacaksınız

Benzin fiyatlarına yönelik zam gelmesinin ardından zamların biri başlıyor diğeri bitiyor. Şimdi de kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olarak görülen bir ürüne zam geldi.



Benzin fiyatlarının zamlanması kısa süre içerisinde vatandaşların cebine yansıdı. Vatandaşlar artık birçok ürünü daha yüksek fiyatlardan almak zorunda kalıyor.  İzmir  başta olmak üzere Ege bölgesindeki illerimiz Manisa ve Muğla gibi illerde de kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olarak değerlendirilen bir ürüne daha zam geldi. 
 İzmirlilerin vazgeçilmezi olan gevrek ve boyozla başlamak, artık cebinizi biraz daha zorlayacak. Son gelen haberle birlikte, sabah kahvaltılarının olmazsa olmaz lezzetlerine zam yapıldı.

ARTK 10 TL'DEN SATILACAK 

İzmir Pide ve Gevrek İmalatçıları Esnaf Odası, artan akaryakıt, işçilik, un ve yağ maliyetlerini gerekçe göstererek gevrek ve boyoza zam talebinde bulundu. Bu talebi inceleyen İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, gevrek ve boyozun fiyatının 7 liradan 10 liraya yükseltilmesine onay verdi.
Bu değişiklikle birlikte, yarından itibaren gevrek, sade boyoz, poğaça, yumurta, peynir ve sade açma gibi lezzetler, 10 lira karşılığında satılacak.

İzmir Pide ve Gevrek İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Mehmet Şükrü Erişen, İstanbul ve  Ankara  gibi büyük şehirlerde simidin uzun süredir 10 liraya satıldığını belirterek, yazılı bir açıklama yaptı. Erişen, "Her ne kadar zam taraftarı olmasak da sürekli artan üretim maliyetleri karşısında esnafımızı korumak zorundayız" ifadelerini kullandı.
 


Geri Dön