Kent Haberleri

Zamlı evde bakım yardımı ve yaşlı aylığı resmen belli oldu! İşte hesaplara yatırılacak tutarlar!

Aile ve Sosyal Hizmet Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bu ay itibarıyla memur maaş katsayılarındaki artışa bağlı şekilde sosyal yardımların da artacağını dile getirerek pek çok kişi tarafından merakla beklenen yeni aylıkları açıkladı.

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayı memur maaş katsayılarına gerçekleştirilen yeni düzenleme sonrasında sosyal yardım modelleri kapsamındaki ödemelerin arttığını müjdeledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:  "Sosyal yardım ödemelerinde gerçekleştirilen artışlarla beraber yaşlı aylığı 3 bin 504 Türk Lirası'ndan 4 bin 181 Türk Lirası'na çıktı. Ayrıca buna ek olarak yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşların aylıkları 2 bin 797 Türk Lirası'ndan 3 bin 338 Türk Lirası'na yüzde 70 ve üzeri engelli raporu olan yurttaşların aylığı ise 4 bin 196 Türk Lirası'ndan 5 bin 7 Türk Lirası'na yükseldi.

Evde Bakım Yardımı ödemeleri 7 bin 608 Türk Lirası'ndan 9 bin 77 Türk Lirası'na, koruyucu ailelere çocuk başına verilen ödemelerin aylık ortalaması 8 bin 515 Türk Lirası'ndan 10 bin 159 Türk Lirası'na Sosyo Ekonomik Destek hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarı ortalama 5 bin 330 Türk Lirası'ndan 6 bin 360 Türk Lirası'na çıkartıldı.

Ayrıca ağır silikozis aylığı ise 7 bin 698 Türk Lirası'ndan 9 bin 185 Türk Lirası'na yükseliyor  Artış yapılan ve merakla beklenen yeni ödeme tutarları temmuz ayı ödemesi olarak ağustos dönemine yansıtılacak."

BAKAN GÖKTAŞ'TAN EVLİLİK KREDİSİ AÇIKLAMASI

Deprem bölgesinde pilot uygulaması süren Aile ve Gençlik Fonu'ndaki son duruma ilişkin soru üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş  projeye gençlerin yoğun ilgisinin olduğunu dile getirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Bugün itibarıyla toplamda 11 bin 11 çiftimiz fondan faydalanmak için başvuru yaptı. 3 bin 500'den çok gencimize evlilik ve danışmanlık hizmeti vermeye başladık." açıklamasını yaptı.

Söz konusu proje kapsamında başvuruları onaylanmış olan çiftlere 48 ay vadeli olarak, 2 sene geri ödemesiz 150 bin Türk Lirası faizsiz kredi desteği sağladıklarını kaydeden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Bu ay toplamda 733 çiftimize ödemesini yaptık. Bugüne kadar başvuruları onaylanmış olan ve evlilik öncesi eğitim programına katılım sağlayan toplam 2 bin 385 çiftin paraları hesaplarına peş peşe yatırıldı. Önümüzdeki aylarda söz konusu bu rakam daha da artacak" dedi.

 

Emeklilere hem zamlı maaş hem de maaşa ek 17.500 TL yatıyor! İşte Akbank emekli promosyon 2024...

Dar gelirliye konut için arsa maliyeti yüzde 10-15’e düşürülmeli!

Yeşil alan olarak kalacağı açıklanan askeri alanlar tek tek imara açılıyor!