19 / 05 / 2024

Zekeriyaköy'de 11 yeni proje!

Zekeriyaköy'de 11 yeni proje!

Zekeriyaköy, bugün şehir merkezine yakın ama sakin bir ortam tercih eden İstanbulluların gözdesi haline geldi



Bundan yaklaşık 25 yıl önce Garanti Koza projeleriyle gelişimin başladığı Zekeriyaköy, bugün şehir merkezine yakın ama sakin bir ortam tercih eden İstanbulluların gözdesi haline geldi. Beldede, 11 yeni konut projesinin yapımı sürüyor.

Sarıyer'in incisi Zekeriyaköy, yeni ve ultra modern yüzüne, inşaatı sürmekte olan A Plus projelerle 2010 yılının ikinci yarısında kavuşuyor.

1980'li yıllara kadar sadece 2 katlı ve bahçeli yaklaşık 70 evin yer aldığı  'Zekeriyaköy', özellikle 1987 yılından itibaren köklü bir değişim sürecine girerek hızla gelişmeye başladı. 25 yıl önce Garanti Koza projeleriyle gelişimin başladığı bölge, bugün devreye giren yeni projelerle İstanbul'un modern ve yeşil yüzünü oluşturuyor. Şehir merkezine yakın ama sakin bir ortam tercih eden İstanbullular'm gözdesi haline gelen bölge, müstakil villa sitelerin yer aldığı Uskumruköy'ü de içine alarak 20 binlik nüfusa ulaştı. Bahçeköy, Uskumruköy, Demirciköy ve Rumelifeneri'ne komşu olan Zekeriyaköy, Ulus-Levent-Maslak aksında alışveriş ve iş merkezlerinin arka bahçesi olarak kabul ediliyor. Zekeriyaköy'de yüzde 85 bahçe paylı  iki katlı bahçeli villa, çatı dublekslerden oluşan yaşam alanları bulunuyor. Maslak'a 15 kilometre uzaklıkta olan belde de şehir merkezinin kalabalığından uzak ancak sosyal hayattan kopmadan bir yaşam alanı sunuluyor.

Değerini ikiye katladı

Zekeriyaköy'de boş görünen arazilerin ise çoğu şu anda ruhsat aşamasında. İstanbul'un çehresini değiştirmeye hazırlanan Zekeriyaköy'ü, buradaki yeni projelerin satışını üstlenen SED Gayrimenkul'ün ortaklarından Vedat Pekdemir anlatıyor:

"Bazı  projeler henüz inşaat aşamasında olmasına rağmen satışları  tamamlanmak üzere olan villalar var. 300 bin dolardan 2 milyon dolar ve üzeri satış rakamına ulaşan lüks ve ultra lüks villaların satışını üstlendik. Bu projeler arasında müstakil, dubleks, dubleks+çatı katı villalar yer almakta. Yüzde 85 yeşil alan korunarak ve imari özelliklerine bağlı kalınarak gerçekleştirilen projelerde bölgenin doğal yapısının korunmasına öncelik verildi. 2010 yılından itibaren Zekeriyaköy'ün var olan muhteşem dokusuna bu projeler artı bir değer katarak tüm dikkatleri üzerimize çekecek"

Zekeriyakoy'deki bazı villa projeleri

CEM VİLLALARI: Zekeriyaköy'de inşaatı sürmekte olan Cem Villaları, SED Gayrimenkul aracılığı ile Haziran 2010'da sahipleriyle buluşuyor. Sektörde 25 yıllık tecrübesi olan Erdemcem inşaat ve istanblue tarafından gerçekleştirilen butik bir proje olan Cem Villalları, 8 ikiz villadan oluşuyor.

Doğa ile iç içe yaşamın ön planda tutulduğu projede arazinin yüzde 70'i yeşil alan olarak bırakılırken villaların konumlandırıldığı alan 2 bin 500 metrekare ile sınırlı tutuldu.

Geçtiğimiz eylül ayında metrekaresi 2 bin 500 dolardan satışına başlanan villaların çoğu şimdiden sahiplerini buldu. Projeden ev almak isteyenler için yüzde 30 peşinat+kişiye özel ödeme planı seçeneği yer alıyor.

KULE EVLERİ: Zekeriyaköy'de Karadeniz'i en iyi gören tek nokta olan Kule Evleri, Erdemcem inşaat'ın tarafından inşa ediliyor. Şehir merkezine 20 dakika mesafede yer alan ve Zekeriyaköy çarşıya yakınlığı ile dikkat çeken Kule Evleri, 50 bağımsız bölümden oluşan 4 farklı tipte malikane, villa bahçe ve çatı dubleksi! evlerden oluşuyor.

Satış ve pazarlamasını SED Gayrimenkul'ün yürüttüğü projede yer alan evlerin fiyatı, 300 bin ile 1 milyon dolar arasında değişiyor. Kule Evleri, 145 metrekare 3+1'den başlayan büyüklükteki malikanelerden oluşuyor. Bölgenin doğal yapısına ve imar özelliklerine bağlı kalınarak gerçekleştirilen projede, bütün iç ve dış donanımda birinci sınıf malzemeler kullanılıyor. Projenin 2010 yılında tamamlanması planlanıyor.

GÜNEY RESIDENCE: Güney Group tarafından gerçekleştirilen ve Zekeriyaköy'ün merkezinde yükselen Güney Residence evleri bölgenin tek rezidans projesi olarak tasarlandı. Tüm rezidans özelliklerine sahip olan ve SED Gayrimenkul aracılığıyla satışa sunulan Güney Residence, Haziran 2010 tarihinde teslim edilecek.

300 bin ile 1 milyon dolar aralığında satışa çıkarılan, 64 adet konutun bulunduğu Güney Residence'da büyüklükleri 90 metrekare ile 160 metrekare arasında değişen 1+1, 2+1 ve 3+1 daireler yer alıyor.

Yatırım değeri yaklaşık 20 milyon dolar olan ve birinci sınıf malzeme kullanılarak yapılan projede, üçü açık biri kapalı olmak üzere toplam dört havuz, sauna, fitness, cafe, sosyal tesis, jeneratör, tenis kortu, mini golf alanı, otoparklar ve sosyal donatılar bulunuyor. 
 
 11 yeni proje

Vedat Pekdemir, Zekeriyaköy'de inşaatı sürmekte olan satışa çıkarılan villa projeleri hakkında ise şu bilgileri veriyor:

"Kule Evleri, Sultan Koru, Cem Villaları, Belkıs Konakları, Güney Konaklan, Güney Residance, Zeugma Evler, Gloria Zekeriyaköy Evleri, Garden Village, Vakana Vadi Evleri, Can Villaları'ndan oluşan toplam 11 yeni projenin yapımı sürüyor. Erdemcem inşaat ve İstanblue ortaklığıyla gerçekleştirilen projeleri ise biz pazarlıyoruz. Bölgenin en büyük projesi ise Eczacıbaşı imzası taşıyor. İnşaatına yeni başlanacak olan Kanyon Village 400 dönüm arazi üzerine kurulacak."
Ekonomist/Mortgage

0212 202 50 30
0506 487 87 27
www.sedgayrimenkul.net

[email protected]

 


Geri Dön