08 / 09 / 2024

Ünlü analistten konut almak isteyenler için flaş uyarı!

Ünlü analistten konut almak isteyenler için flaş uyarı!

Pek çok kişi konut alımı için doğru zaman olup olmadığını araştırırken, 328,4 bin takipçili Finans analisti Profesör Türkmen isimli kullanıcı yaptığı paylaşımda elinde nakdi olanlar veya uygun ödeme koşullarına sahip olanların konut alacaklarsa bu aralar almalarını tavsiye etti. 



Konut yatırımları son günlerin en çok konuşulan konuları arasında başı çekerken yeni bir konut yatırımı yapmak isteyenler konut almak için doğru zaman olup olmadığı ile ilgili araştırmalar yapıyor. 

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan konut satış rakamlarına göre geçtiğimiz Temmuz ayında konut satışları yüzde 16 artış gösterdi ve böylece de bu senenin zirve satış rakamı kaydedildi. 

Konut satışlarında yaşanan yükseliş sektörü umutlandırırken, 328,4 bin takipçili Finans analisti Profesör Türkmen’den de ev almak isteyenler için bir uyarı geldi.

Finans analisti Profesör Türkmen isimli kullanıcı resmi X hesabı https://twitter.com/ProfesorTurkmen üzerinden konut piyasası ile ilgili çok önemli bir paylaşım yaptı.

Profesör Türkmen paylaşımında elinde nakdi olanlar veya uygun ödeme koşullarına sahip olanların konut alacaklarsa bu aralar almalarını tavsiye etti. Finans analisti Profesör Türkmen paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Mevcuttaki konutlar bugün sıfırdan yapılsa, güncel arsa ve inşaat maliyetleri sizin alacağınız fiyatın bile üstünde. Konut arzının artırılması için hazine falan bulunması gerek.”


Finans analisti Profesör Türkmen’in paylaşımı şu şekilde:

Peki vatandaşlar bu konu ile ilgili ne düşünüyor? İşte o paylaşıma gelen yorumlar:

 

Son 5 yılda hem temettü veren hem de en fazla kazandıran 10 hisse!

En düşük emekli aylığı Ocak 2025 zammı için yeni hesap yapıldı!

Satılık konutların ilanda kalma süresi 70 gün!


Geri Dön