28 / 04 / 2024

Zeki Paşa Yalısı'nı otel yapmak için iki global dev yarışıyor!

Zeki Paşa Yalısı'nı otel yapmak için iki global dev yarışıyor!

Turkey Sothbey's, kurulduktan 6 ay sonra 500 milyon dolarlık bir portföye ulaştı. Turkey Sothbey's Genel Müdürü Arman Özver, 'Türkiye dünyadaki 573 ofis arasında 2. sıraya oturdu. şžimdi elimizdeki Zeki Paşa Yalısı için iki dev grupla masadayız' dedi



Zenginlere lüks gayrimenkul hizmeti vermek için Türkiye'ye gelen Turkey Sothbey's, 6 ay içinde 500 milyon dolarlık bir portföye ulaştı. Hitay Yatırım Holding tarafından Türkiye'ye getirilen şirket bu rakamla Sothbey's International Realty'nin 43 ülkede bulunan 573 ofisi arasında ikinciliğe yükseldi.

Turkey Sothbey's International Realty Genel Müdürü Arman Özver, yabancıların özellikle yalı tarzı mülklere büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Özver, şu anda ellerinde bulunan Zeki Paşa Yalısı için biri Amerikalı bir Avrupalı iki grupla görüştüklerini söyledi. İstanbul Boğazı'nda Baltalimanı, Rumelihisarı bölgesinde yer alan yalı için dünyanın iki önemli zinciri ile aynı anda görüştüklerini aktaran Özver, 'Yalıyı bir otele dönüştürme düşünceleri var. Türk cumhuriyetlerinden yalıya ilgi var. Azeriler, Kazaklar ve Kırgızlar bizim denk geldiğimiz ülkeler' dedi.

Türkiye'de lüks gayrimenkul ve bunun yanı sıra nitelikli konut ve turizm projelerinin alım satım ve kiralamalarına aracılık yapmak için Türkiye'de faaliyetlerine başladıklarını söyledi. Türkiye'de değerli yapılara verilen gayrimenkul hizmeti alanında bir boşluk olduğunu kaydeden Özver, özellikle dünyanın en eski şehirlerinden olan İstanbul'un ciddi bir kültür ve tarih birikimine sahip olduğunu belirterek, 'Türkiye gayrimenkul pazarı hazine kıvamında. Elimizde Zeki Paşa Yalısı da var. Bununla şirketimizin portföyü 500 milyon dolarlık bir büyüklüğe ulaştı. Ofisimiz 573 ofis arasında 2. sıraya oturdu.

Arjantin, binlerce dönüm arazi ile ilk sırada. Ancak bina olarak dünya sıralamasında ilk sıraya oturduk aslında' diye konuştu.

3 yılda 1 milyar dolar ciro hedefliyor

Türkiye'de henüz 6 aylık bir geçmişleri olduğunu aktaran Özver, altı ay içinde ikinci ofislerini açtıklarım belirtti. 'Bu yıl ikinci ofisimizi Avrupa yakasında boğaz aksında açmayı planlarken, İzmir-Bodrum-Göcek üçgeninde çok fazla talep gelince dolayısıyla bizde ikinci ofisimizi Bodrum'da açtık' diyen Özver, 'Bundan son derece memnunuz' dedi. İlk 5 yıl içinde 12 civarında ofise ulaşmayı hedeflediklerini dile getiren Özver, franchising  sistemi yerine açılacak bu ofislerin hepsinin Turkey Sothbey's ofise bağlı olarak çalışacağını kaydetti. Yeni açılacak bu ofislerin çoğunun İstanbul'da olacağını aktaran Özver, 'Bağdat Caddesi, eski İstanbul, sonrasında İzmir, Ankara, Antalya ve Bursa gibi kentler öne çıkacak. Önümüzdeki 3 yılda 1 milyar dolarlık ciro hedefliyoruz. Ondan sonra da yılda işlem bazında yüzde 20 gibi büyüme hedefimiz var' bilgisini verdi.

Sothbey's Realty'nin dünya üzerindeki ofislerinin kendi aralarındaki network sayesinde internet üzerinden birbiriyle haberleşerek herkesin listesinde yer alan gayrimenkul portföyünü anında bilgisayardan görüntüleyebildiğini aktaran Özver, 'ABD ve özellikle Avrupa'dan İstanbul'a gelmek, konut edinmek isteyen veya Türk Cumhuriyetleri ve Ortadoğu'ya gitmek isteyen kişi ve kuruluşlar Türkiye ofisini öncelikli olarak tercih ediyorlar' diye konuştu

Arsalar 5 yılda 6 kat değerleniyor

Amerika, İngiltere ve Avrupa'dan da önemli fonlarla görüştüklerini belirten Özver, 'Eğer doğru yerde doğru gayrimenkul projesine yatırım yaptıysanız burada geri dönüş muazzam rakamlara sahip. çünkü Türkiye de bir arsanın metrekaresi 5 yıl içinde 5'ten 30 Euro'ya çıkabiliyor. Özelikle doğru yerdeki bir projeye topraktan girdiğinizde bir yıl içinde yüzde 30-50 kazanabiliyorsunuz' dedi.

Hem tarihe hem de değerli gayrimenkule sahip Türkiye'de buna uygun servis verilmesi gerektiğini aktaran Özver şunları söyledi: 'Bazen çok iyi gayrimenkuller bakkal süpermerket, ya da bölgede emlakçilik yapanlar tarafından çıkıyor. Ancak metrekare büyüklükleri farklı olarak yer alıyor. Fiyatlan değişik ve bazen de mal sahibinin bile haberi olmayabiliyor. Güvenilirliğin yoksun olmasından dolayı onlarda tek bir kişiye bağlanmak istemiyorlar.'

'Gizlilik isteğine saygılıyız'

Turkey Sothbey's'in dünyadaki diğer Sothbey'sler gibi bir duruşu olduğunu kaydeden Özver, 'Biz bugüne kadar tüm sözleşmelerimizde tek yetkili sözleşme yapıyoruz. Sitemizde satışta olan gayrimenkuller gösteriliyor. Ancak bir de malının satışta olmasını duyulmasını istemeyenler oluyor. Bu nedenle Sothbey's gizlilik ilkesine bağlı olarak bunları yayınlamıyor' dedi. Gayrimenkulün bir sorunu olup olmadığına baktıktan sonra portföye almaya karar verdiklerini söyleyen Özver, 'Bunu da alıcı adaylarıyla şeffafça paylaşıyoruz' diye konuştu.
Dünya/Leyla İlhan


Geri Dön