29 / 04 / 2024

Zengin Rusların ülkeye dönüşü hızlanınca, Rusya'daki lüks gayrimenkul fiyatları  tavan yaptı!

Zengin Rusların ülkeye dönüşü hızlanınca, Rusya'daki lüks gayrimenkul fiyatları  tavan yaptı!

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası, Dubai'ye yerleşen zengin Rusların ülkeye dönüşü hızlanınca Rusya'da da lüks gayrimenkul fiyatları tavan yaptı... İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...



Tüm dünyayı derinden etkileyen Rusya-Ukrayna savaşından sonra, Dubai'ye yerleşen pek çok zengin Rus, son dönemlerde bankaların sıkı uygulamaları sebebiyle Birleşik Arap Emirlikleri'ni yavaş yavaş terk etmeye başladı.

Bloomberg'te yer alan habere göre Dubai'deki bankalar ABD'nin baskısıyla Rusya vatandaşları ve Rus şirketlerine yönelik uygulamalarını sertleştirdi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Ukrayna operasyonunun başlamasından sonra seferberliğe dahil olmamak veya mal varlığını ülkeden çıkarmak isteyen pek çok Rusya vatandaşı Dubai'ye yerleşmişti.

Henley - Partners şirketi Orta Doğu Müdürü Filipp Amarant konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Bazı Rus müşterilerim Dubai'de, iki sene önce yaptıkları emlak yatırımlarını azalttılar. Burada çok az varlık bırakarak ya Moskova'ya döndüler, ya da Mauritius gibi daha cazip yerlere yöneldiler"

Zengin Rusların ülkeye dönüşü hızlanınca, Rusya daki lüks gayrimenkul fiyatları  tavan yaptı!

RUSYA'DA LÜKS EMLAK FİYATLARI DA ARTTI

Emlak şirketi Betterhomes tarafından açıklanan ve pek çok kişi tarafından da merakla beklenen resmi verilere göre, Rusya vatandaşları Birleşik Arap Emirlikleri'nde gayrimenkul alımında 1. 2023 yılında da 3. sırada yer aldı.

Yurt dışında yaşayan zengin Ruslar üzerinde artış gösteren yaptırım baskıları, para transferlerinin Birleşik Arap Emirlikleri gibi "dost" sayılan ülkelerden de geri dönmeye başlaması gibi faktörler son dönemlerde zengin Rusların ülkeye dönüşünü artırınca, lüks gayrimenkul fiyatları da hızlı bir şekilde artmaya başladı.

Intermark emlak ajansının hazırlamış olduğu raporuna göre, Moskova bölgesindeki en pahalı 100 konutun ortalama fiyatı son sekiz senenin en yüksek seviyelerine ulaştı.

Şubat ayında söz konusu endeks, 6 ay öncesine göre yüzde 3 artış göstererek, ortalama 30,3 milyon dolara ulaştı. Intermark, söz konusu endeksin en son 2016'da şu anki fiyat seviyelerinden daha yüksek olduğunu kaydediyor. Ayrıca söz konusu endekste değerlendirilen konutların ortalama alanı 2 bin 2, arsası ise 114 dönüm olarak açıklandı.

Bodrum’daki emlak vergileri vatandaşı arazisinden soğuttu!

EYT'li esnaf nasıl emekli olur? Hemen bu kritik detaya bakın!

Yarından sonra dolar yükselecek dedi!  Dövizcilerde kuyruklar oluştu! 30 Mart 2024 dolar/TL kuru!


Geri Dön