21 / 05 / 2024

Zengin sayılmak için tam bu kadar servet gerekiyor! O rakam açıklandı! 

Zengin sayılmak için tam bu kadar servet gerekiyor! O rakam açıklandı! 

Charles Schwab tarafından yapılan bir anketin sonuçlarına göre, Amerika'da zengin olmak için en az 2,2 milyon dolar servet olması gerekiyor. İşte ayrıntılar...



Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; anket sonuçları zenginliğin ne anlama geldiğini belirlemedeki zorlukları ortaya koyarken, Amerika'da artan enflasyonla beraber özellikle yaşam maliyetlerinin yüksek olduğu şehirlerde mali açıdan güvende hissetmenin her zamankinden daha fazla para gerektirdiği ifade edildi. 

Satın alma gücünün bölgeden bölgeye değişiklik göstermesi, hanehalkı büyüklüğü ve borç gibi bireysel koşullar ise finansal sağlık duygularına etki ediyor. 

Charles Schwab’da finansal planlama ve varlık yönetimi genel müdürü olan Rob Williams, insanların serveti tanımlarken kendileri ve başkaları için farklı tanımlamalar yaptığı ile ilgili bir paradoks olduuğunun altını çizdi. 

Zengin sayılmak için tam bu kadar servet gerekiyor! O rakam açıklandı! 

Anket sonuçları, sosyal medyanın Amerikalılar için ne kadar zengin hissettikleri konusunda yeni belirsizliklere neden olduğunu ve kendilerini diğerleriyle karşılaştırma eğiliminde olduklarını gözler önüne serdi. 

Ankete katılanların yarısı kadar kişi, arkadaşlarına benzer bir yaşam tarzına sahip olmanın kendilerini zengin hissettirdiğine vurgu yaptı. 

Sosyal medya kullananların üçte birinden fazlası ise kendilerini çevrelerinin sosyal medyada gerçekleştirdikleri paylaşımlar ile karşılaştırdıklarının altını çizdi. Bu karşılaştırma yöntemi özellikle Y ve Z kuşağında ön planda oldu. 

Zengin sayılmak için tam bu kadar servet gerekiyor! O rakam açıklandı! 

Schwab’ın araştırmasına göre, Amerikalılar zenginliği tanımlarken sağlık ve aile gibi finansal olmayan varlıkları, büyük tutarda paraya sahip olmaktan daha önemli görüyor. 

Amerikalıların yaklaşık üçte ikisi sevdikleriyle sağlıklı ilişkiler kurabilmenin zenginliği çok paraya sahip olmaktan daha iyi tanımladığına dikkat çekerken, yüzde 70 ise zenginliğin daha çok paraya sahip olmaktansa para için strese girmemek olduğuna vurgu yaptı. 

Brent petrolün varil fiyatı yükseldi! Brent petrol varil fiyatı ne kadar oldu? 14 Haziran 2023 brent petrol fiyatı

Uluslararası Enerji Ajansı, küresel petrol talebindeki artış tahminini yükseltti!

Kiralık konut fiyatları nasıl düşer? Uzman isim tek tek açıkladı: Kontratlar e-Devlet'ten yapılsın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön