29 / 04 / 2024

Uluslararası Enerji Ajansı, küresel petrol talebindeki artış tahminini yükseltti!

Uluslararası Enerji Ajansı, küresel petrol talebindeki artış tahminini yükseltti!

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), bu sene için küresel petrol talebine yönelik artış tahminini günlük 240 bin varil yukarı yönlü şekilde revize etti.



Uluslararası Enerji Ajansı'nın bugün yayımlanmış olan aylık petrol piyasası raporuna göre, küresel petrol talebinin bu sene geçen seneye kıyasla günlük bazda 2 milyon 450 bin varil artarak 102 milyon 250 bin varille rekor seviyeye ulaşması bekleniyor. 

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, bir önceki raporda söz konusu bu miktar günlük 102 milyon 10 bin varil şeklinde tahmin edilmişti. Böylelikle bu sene için küresel petrol talebi tahmini günlük 240 bin varil yukarı yönlü revize edildi.

Uluslararası Enerji Ajansı, küresel petrol talebindeki artış tahminini yükseltti!

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, söz konusu talebin, OECD bölgesinde geçen seneye göre 290 bin varil artışla günlük 46 milyon 240 bin varil, OECD üyesi olmayan ülkelerde de 2 milyon 160 bin varil artışla günlük 56 milyon 10 bin varil olacağı hesaplanıyor.

Ayrıca aktarılan detaylara göre, Nisan ayında söz konusu talebin günlük 16 milyon 300 bin varille tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığı Çin'de, bu artışın hız kesmeden devam etmesi bekleniyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön