27 / 04 / 2024

Küresel petrol arzı Eylül ayında günlük 270 bin varil arttı!

Küresel petrol arzı Eylül ayında günlük 270 bin varil arttı!

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) tarafından açıklanan verilere göre, küresel petrol üretiminin, Eylül ayında bir önceki aya göre günlük 270 bin varil artış göstererek, 101 milyon 570 bin varile ulaştığı bildirildi.



Uluslararası Enerji Ajansı'nın 2023 yılının eylül ayına ilişkin "Petrol Piyasası Raporu"na göre, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün (OPEC) ham petrol üretimi, Eylül ayında bir önceki aya göre günlük olarak 240 bin artış göstererek, 28 milyon 210 bin varile çıktı.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, söz konusu bu dönemde ham petrol dışındaki diğer konvansiyonel olmayan OPEC üretimi de günlük 5 milyon 580 bin varil şeklinde oldu. Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre, böylelikle OPEC'in toplam petrol üretimi de geçen ay günlük yaklaşık 33 milyon 790 bin varil şeklinde gerçekleşti.

Verilen detaylara göre, OPEC dışı ülkelerin günlük petrol üretimi de söz konusu bu dönemde bir önceki aya göre günlük 20 bin varil artış göstererek, günlük olarak yaklaşık 67 milyon 790 bin varil şeklinde oldu.

Konu ile ilgili olarak açıklanan rakamlara göre, küresel petrol üretimi Eylül ayında günlük olarak 270 bin varil artış göstererek, 101 milyon 570 bin varile ulaştı.

Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre, söz konusu artışta, Nijerya ve Kazakistan'ın üretimindeki yükseliş etkili olurken, Eylül ayında günlük üretim, bir önceki aya göre Nijerya'da 170 bin varil, Kazakistan'da da 130 bin varil artış gösterdi.

Ayrıca yine paylaşılan bilgiye göre, İsrail-Filistin çatışması, Orta Doğu petrolüne yönelik riskleri artırsa da arz üzerinde herhangi bir etki yaşanmadığı bildirilen rapora göre, öngörülemeyen aksaklıklar haricinde küresel petrol üretimi, senenin son çeyreğinde günlük ortalama 101 milyon 300 bin varil seviyelerinde gerçekleşecek.

Küresel petrol arzı Eylül ayında günlük 270 bin varil arttı!

KÜRESEL PETROL TALEBİNDEKİ BÜYÜME YAVAŞLAYACAK MI?


Uluslararası Enerji Ajansı'na göre, 2023 yılının son çeyreğinde güçlü büyüme seyrini sürdürmesi beklenen küresel petrol talebi, bu sene geçen seneye göre günlük yaklaşık olarak 2 milyon 300 bin varil artış göstererek, 99 milyon 900 bin varile çıkacak.

Verilen detaylara göre, söz konusu bu artışın, yüzde 97'lik kısmını OECD dışı ülkeler oluştururken, ülke bazında Çin'in tek başına, talebin yüzde 77'lik kısmını da karşılayacağı belirtiliyor.

Söz konusu talepteki bu büyümenin, gelecek sene de verimlilik artışı ve kötüleşen ekonomik ortamın petrol kullanımını olumsuz etkilemesiyle yavaşlaması da bekleniyor.

Ayrıca yine verilen bilgilere göre, küresel petrol talebinin gelecek sene yaklaşık olarak 900 bin varil daha artış göstererek, 102 milyon 700 bin varile ulaşması da bekleniyor. 

Metro ve metrobüse yakın en ucuz kira 21 bin TL'den başlıyor! İşte ilçe ilçe İstanbul'da kira fiyatları!

Hesaplara her ay 5 bin 372 TL, 5 bin 247 TL ve 4 bin 997 TL yatırılacak! Sakın kaçırmayın!

Belediyeler KPSS şartsız personel alımı yapacak! İlkokul mezunu  yüzlerce kişi alınacak! Hemen bakın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön