16 / 05 / 2024

Uluslararası Enerji Ajansı, küresel petrol talebindeki artış tahminini yükseltti!

Uluslararası Enerji Ajansı, küresel petrol talebindeki artış tahminini yükseltti!

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), bu sene için küresel petrol talebine yönelik artış tahminini günlük 240 bin varil yukarı yönlü şekilde revize etti.



OECD bölgesinde talep, imalattaki mevcut durgunluk nedeniyle zayıf kalırken, bu yıl küresel petrol talebinde beklenen artışın yüzde 90'ının OECD dışı ülkelerden geleceği öngörülüyor.

Yine paylaşılan detaylara göre, küresel petrol talebinin gelecek sene de günlük yaklaşık 103 milyon 110 bin varil seviyesine ulaşacağı hesaplanıyor.

Uluslararası Enerji Ajansı, küresel petrol talebindeki artış tahminini yükseltti!

Küresel petrol arzı azaldı mı?

Söz konusu rapora göre, günlük küresel petrol üretimi geçen ay, önceki aya göre yaklaşık 660 bin varil azalarak 100 milyon 600 bin varil seviyelerinde gerçekleşti.

Ayrıca OPEC'in günlük ham petrol üretimi de Mayıs ayında bir önceki aya göre yaklaşık 400 bin varil azalarak 28 milyon 500 bin varil şeklinde oldu. Bu dönemde ham petrol dışındaki diğer konvansiyonel olmayan OPEC üretimi de günlük 5 milyon 300 bin varil şeklinde kayıtlara geçti. Böylelikle OPEC'in günlük petrol üretimi geçen ay 33 milyon 800 bin varil şeklinde gerçekleşti.

Ayrıca OPEC dışı ülkelerin günlük petrol üretimi ise söz konusu dönemde önceki aya göre günlük yaklaşık olarak 200 bin varil azalarak 66 milyon 800 bin varil oldu.

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye 549 milyon dolarlık kaynak! Yenilenebilir enerji kullanımı artırılacak!

AFAD: Deprem bölgesine 140 bin 838 konteyner kuruldu!

Gram altın rekorun ucundan döndü: Yatırımcılar heyecanla o saati bekliyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön