29 / 04 / 2024

Zet Teknoloji rahat yaşam için 1 milyon euroluk yatırım yaptı!

Zet Teknoloji rahat yaşam için 1 milyon euroluk yatırım yaptı!

İnşaat sektöründe zeki yaşam çözümleri için 5 yıllık stratejik planlarını, yönetmelikler ve ihtiyaçları göz önüne alarak hazırladıklarını ifade eden Aydın Yavuz, Dumankaya başt olmak üzere konut projeleri için geliştirdikleri ürünlerle çözümler sundukları



İnşaat sektöründe zeki yaşam çözümleri için 5 yıllık stratejik planlarını, yönetmelikler ve ihtiyaçları göz önüne alarak hazırladıklarını ifade eden Aydın Yavuz, "Başta Dumankaya'nın tüm yaşam alanlarında Dumankaya IQ markasıyla uygulamaya başladığımız çözümlerle birlikte IQ Evim, IQ Sitem, IQ Platform, ZET Şirketim ve ZET Portal gibi ürün ve çözümler sunuyoruz" dedi.

İnşaat sektörüne yeni çözümler sunan Zet Teknoloji, önümüzdeki yıl online servisler ve tasarruf konularına dönük zeki yaşam çözümlerine 1 milyon euro'luk yatırım planlıyor. Bu yıl sonunda 1.1 milyon euro elde etmeyi öngören firma, özellikle inşaat projeleri için yapılan anlaşmalarla 2013 yılında 10 milyon euro'nun üzerinde ciro hedefliyor.

Zet Teknoloji'nin Ortem Elektronik tarafından geçtiğimiz yılın sonunda çalışmalarına proje olarak başladığını ve bu yıl da şirketleştiğini belirten Zet Teknoloji Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Yavuz, "Firma olarak inşaat sektörüne yeni çözümler sunuyoruz. Teknoloji, hayatımızı her alanda kolaylaştırmaya devam ediyor. Özellikle bilişim teknolojileri ile çevreci yeşil teknolojiler inşaat sektöründe gelişmelere yön veriyor. Zeki yaşam alanları, beyaz eşyaların yönetimi konularında yıl sonuna kadar 1.1 milyon euro ciro yapacağız" dedi.

Özellikle bilişim ve yeşil teknolojilerin inşaat sektöründeki gelişmelere yön verdiğini; bilişim teknolojilerinde telefon, televizyon servisleri hızlı internet üzerinden IP servisler haline gelmeye devam ettiğini belirten Yavuz, yeşil teknolojilerde ise tasarruf, çevreye duyarlılık ve geri dönüşüm açısından daha fazla avantajlar sunacak çözümlerin ortaya çıktığını söyledi. Bilişim ve yeşil teknoloji alanındaki bu gelişmelerle insanların  yaşam alanları ile yaşam kalitelerinin arttığını ifade eden Yavuz, inşaat sektöründe zeki yaşam çözümleri için 5 yıllık stratejik planlarını yönetmelikler ve ihtiyaçları göz önüne alarak hazırladıklarını belirtti. Yavuz, "Başta Dumankaya'nın tüm yaşam alanlarında Dumankaya IQ markasıyla uygulamaya başladığımız çözümlerle birlikte IQ Evim, IQ Sitem, IQ Platform, ZET Şirketim ve ZET Portal gibi ürün ve çözümler de sunuyoruz. Ürettiğimiz ürünler rekabetçi özellikler barındırmasının yanında komple entegre olarak, altyapı danışmanlığı ve projelendirmesi ile entegre yaşam alanı çözümleri sunabiliyor. Bu yönleri ile de sektöre yeni bir soluk ve farklılık kazandırıyor" şeklinde konuştu.

Proje yatırımları devam edecek

Önümüzdeki yıl proje yatırımlarının devam edeceğini ifade eden Aydın Yavuz, online servisler ve tasarruf konularına dönük zeki yaşam çözümlerine 1 milyon euroluk bir yatırım planladıklarını söyledi. Bununla birlikte önümüzdeki yıl 3 milyon euroluk bir ciro hedeflediklerini vurgulayan Yavuz, özellikle gelecek inşaat projeleri için yapılan anlaşmalarla 2013 yılında 10 milyon euro'dan fazla bir ciro beklediklerini dile getirdi.

IQ Evim ile yüksek segmente sunulabilen çözümleri ekonomik segmentlere de sunabildiklerini kaydeden Yavuz, bu çözümün aksesuar çeşitliliğinin en geniş çözüm olduğunu söyledi. IQ Sitem ile de rezidans ve AVM gibi tüm yaşam alanlarında web tabanlı tüm yönetimin şeffaf hale getirilirken otomasyon yönetimi ile farklılık sağlandığını vurgulayan Yavuz "IQ Platform ile Evim, Sitem, asistan hizmetleri, üyelik, duyurular ve reklam yönetimi CRM ile entegre kişisel platformla sağlanıyor. Bu sayede kişisel her türlü servis tek bir platformdan etkin bir şekilde sunulabiliyor. Ayrıca Sitem altında ve bağımsız olarak çalışabilen enerji tasarrufu ve gayrimenkul yönetimini sağlayan ZET Şirketim çözümü sektörde ilktir. Bunların devamında ise, gayrimenkul sektörüne ek yeni bir açılım getirmesi beklenen ZET Portal devreye girdi" diye konuştu. IQ Evim ile ev ya da ofiste 150 bin üzerinde ekipmanı yönetebilen kullanıcı dostu android ve web tabanlı yazılım ve sistem çözümleri sunulduğunu belirten Aydın Yavuz, "IQ Evim ya da Ofisim ile aydınlatma kontrolü, perde kontrolü, ısıtma kontrolü, iklimlendirme kontrolü, güvenlik sistemleri, enerji yönetimi, izleme sistemleri, uzaktan kontrol ve sayaçların kontrolleri yapılabiliyor. IQ Sitem ile de gayrimenkul yönetiminde çığır açabilecek farklı bir yaklaşım getirildi. IQ Sitem, ana modülleri ve tüm fonksiyonları ile yeni ve faklı bir çözüm olarak mevcut kategorilerin dışında kendine özel bir sistem" bilgisini verdi.

IQ Platform ile tüm ürünlerin tek bir platformdan kişisel güvenli kullanım esas alınarak entegre edildiğini dile getiren Aydın Yavuz, bununla birlikte dinamik arayüzü ve esnek ana modülleri ile kişisel servislerde etkin çözümler sunulabildiğini kaydetti. IQ Platform'da özellikle asistan hizmetleri modülü ile müşteri hizmetleri ve destek alt modüllerinin yanında sipariş ve rezervasyon konusunda yenilikler sunulduğunu söyleyen Yavuz, ayrıca entegre asistan kart ile ID, indirim, puan ve ödeme seçeneklerinin yer aldığını vurguladı.

ENTEGRE YAŞAM ALANI ÇÖZÜMLERİ  SUNUYORUZ

Geliştirdikleri sistemler ile sektöre yeni bir soluk ve farklılık kazandırdıklarını ifade eden Aydın Yavuz, "Ürettiğimiz ürünler, rekabetçi özellikler barındırmasının yanında komple entegre olarak, altyapı danışmanlığı ve projelendirmesi ile entegre yaşam alanı çözümleri sunabiliyor" diye konuştu.

Emre KAYAY/Dünya


Geri Dön