30 / 04 / 2024

Zeugma Antik Kenti'nin belgeseli çekildi!

Zeugma Antik Kenti'nin belgeseli çekildi!

Taylandlı belgesel ekibi, Zeugma Mozaik Müzesi ile Zeugma Antik Kenti'nde belgesel çekti...



Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğünün izniyle Gaziantep'e gelen Massmedia adlı belgesel yapım firmasından 7 kişilik ekip, Zeugma Müzesi'ndeki mozaikler ile Zeugma Antik Kenti'ndeki tarihi eserlerini tanıtan belgesel hazırladı. Özellikle kazı alanında çekim yapan ekip, daha önce yapılan kazılarda kurtarılan mozaiklerin görüntülerini de hazırlığını yaptıkları belgesele ekledi.


Massmedia Genel Müdürü Naruchit Rochananond, yaptığı açıklamada, İstanbul, Kapadokya, Gaziantep, Şanlıurfa ve Van'daki tarihi varlıkların çekimi için Türkiye'ye geldiklerini belirtti.


Yapılan çalışmalarla hem Türkiye'deki tarihi zenginlikleri yerinde gördüklerini hem de Tayland'daki özel bir televizyon için belgesel hazırladıklarını ifade eden Rochananond, şunları kaydetti:


‘’Yaptığımız çalışmayla ülkemizdeki insanlara Türkiye'de keşfedilmeyen ve görülmeyen yerleri gösteriyoruz. Çektiğimiz görüntülerden hazırlayacağımız belgesel filmi hem ülkemizdeki televizyon kanallarında hem de turizm bürolarında kullanarak Türkiye'deki tarihi zenginlikleri anlatmaya çalışacağız."


AA


Geri Dön