28 / 04 / 2024

Zeytinburnu Ambarlar arazisine yaşam alanı yapılacak!

 Zeytinburnu Ambarlar arazisine yaşam alanı yapılacak!

İBB Meclisi kasım ayı toplantısının 10. birleşimi İBB'nin Saraçhane'deki binasında gerçekleşti.



İBB Meclisi kasım ayı toplantısının 10. birleşimi İBB'nin Saraçhane'deki binasında gerçekleşti. 


Mecliste Zeytinburnu Seyitnizam Mahallesi Nakliyeciler Sitesi'nin yaklaşık 156 bin metrekarelik alanındaki Ambarların arazisine ilişkin imar planı değişiklik teklifi sunuldu. 

Teklife göre Ambarlar Hadımköy'e taşınacak. Ambarların alanına ise konutlardan oluşan yaşam alanı ve ticaret merkezi yapılacak. Alana aynca heliport alanı yönetmeliğine uymak şartı ile helikopter iniş-kalkış pisti yapılması da planlanıyor. 




Habertürk


Haber YeniBirlik'te şu şekişde yer aldı


İBB Meclisi kasım ayı toplantısının 10. birleşimi İBB'nin Saraçhane'deki binasında gerçekleşti. Mecliste Zeytinburnu Seyitnizam Mahallesi Nakliyeciler Sitesi'nin yaklaşık 156 bin metrekarelik alanındaki Ambarların arazisine ilişkin imar planı değişiklik teklifi sunuldu. Teklife göre Ambarlar Hadımköy'e taşınacak. Ambarların alanına ise konutlardan oluşan yaşam alanı ve ticaret merkezi yapılacak. 

Alana ayrıca heliport alanı yönetmeliğine uymak şartı ile helikopter iniş-kalkış pisti yapılması da planlanıyor. 


YeniBirlik



Haber Sabah'ta şöyle yer aldı;

İstanbul trafiğini rahatlatmak ve E-5’teki tır trafiğini azaltmak için Zeytinburnu Nakliyeciler Sitesi, Hadımköy’e taşınacak. Günde yüzlerce kamyon ve tırın giriş çıkış yaptığı ambarların bulunduğu araziye konut, alışveriş merkezi ve ticari alanlar yapılacak.


AMBARLARIN YERİNE KONUT VE TİCARET ALANLARI İNŞA EDİLECEK

İstanbul'un en önemli nakliye duraklarından birinin Hadımköy'e taşınması ile E-5'in kenarında yeni bir boş alan doğacak.


40 METREYE KADAR YÜKSELECEK

Yaklaşık 261 adet prefabrik ve betonarme yapı ile açık otoparkların bulunduğu alanda 40 metre yüksekliğe kadar yapılar yükselecek.


156 BİN METREKARELİK ALAN

156 bin metrekarelik alanda konut, rezidans, iş merkezi, alışveriş merkezleri, otel, yönetim binaları gibi tesisler yer alabilecek. Öte yandan araziye helikopter iniş-kalkış pisti de yapılabilecek.


Sabah


Geri Dön