30 / 04 / 2024

Zeytinburnu 'na, zeytinparklar yapılacak!

Zeytinburnu 'na, zeytinparklar yapılacak!

Adını İstanbul 'un fethinden sonra Zeytinburnu 'na ilk yerleşen Kudüslü Papazların diktiği zeytin ağaçlarından alan ilçe, yüz yıllar sonra belediyenin yapımına başladığı Zeytinparklarla yeniden zeytin ağaçlarına kavuşacak...



Zeytinburnu,belediyenin yapımına başladığı Zeytinparklarla yeniden zeytin ağaçlarına kavuşacak...

Zeytinburnu Belediyesi, Beştelsiz Mahallesi Rauf Denktaş Caddesi 'ndeki 2 dönümlük araziyi 4.5 milyon liraya kamulaştırdı. Alana, sadece zeytin ağaçlarının bulunacağı Zeytinpark 'ı inşa ediyor.

Adı ‘zeytin 'den geliyor

“Zeytin ” kelimesi Kudüslü Papazların yaşadığı dönemlerde ilçenin güneyinde uzanan kıyı şeridinde yetiştirilen zeytin ağaçlarından; “burun ” kelimesi ise Marmara Denizi kıyısında ilçenin güneyindeki denize doğru hafif çıkıntı yapan küçük burundan gelir. Önceleri “Zeytinli Burun ” olarak anılan bu yerin ismi zamanla “Zeytinburnu ” olarak söylenmeye başlandı. Ancak yıllar geçtikçe semtteki zeytin ağaçları da yok oldu.

İlk Zeytinpark Eylül 'de...

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da yaklaşık bir yıl önce bu açığın kapatılması için çalışma başlattı. Hem ilçeye güzel bir görünüm vermek hem de ilçe isminin hakkını vermek için Zeytinparklar yapılması için düğmeye bastı. Sadece zeytin ağaçlarının olacağı parklardan ilki eylül ayının ilk haftası hizmete girecek. Başkan Aydın, “İlçemiz, Müslüman ve Hristiyanların hep birlikte, kardeşçe yaşam sürmesi ile bir anlamda dünya barışının da simgesi haline gelmiştir. Zeytinparklar kardeşliğin sembolü olacak. Amacımız geçmişle, bugünü buluşturup geleceğe taşımak ” dedi.
Vatan/ARİF TAşžKIN


Geri Dön