07 / 10 / 2024
fuzul

Zeytinburnu'nda icradan 900 bin TL'ye 2 sanat atölyesi

Zeytinburnu'nda icradan 900 bin TL'ye 2 sanat atölyesi

Bakırköy 4. İcra Dairesi, İstanbul İli, Zeytinburnu İlçesi, Merkezefendi Mahallesi, 2904 ada, 5 parselde yer alan 2 bin 713 metrekare alanlı arsayı üzerinde 15 ve 16 nolu 2 küçük sanatlar atölyesini satışa sunuyor




Bakırköy 4. İcra Dairesi tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. BAKIRKÖY 4. İCRA DAİRESİ
TAşžINMAZIN AçIK ARTIRMA İLANI

DOSYA NO: 2010/766 TALİMAT

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri: IİK. 127 maddesi gereğince, işbu satış ilanı, tapuda adresi bulunmayan ve tebligat yapılamayan ilgililere ilanen tebligat yerine kaim olacağı ilan olunur.
TAPU KAYDI: İstanbul ili, Zeytinburnu ilçesi, Merkezefendi Mah. 2904 ada, 5 parselde kayıtlı, 2.713,00 m2 miktarlı arsa üzerinde (15) bağımsız bölüm nolu 6/96 arsa paylı, içten üç katlı küçük sanatlar atölyesi ile (16) bağımsız bölüm nolu 6/96 arsa paylı, içten üç katlı küçük sanatlar atölyesinin tamamı

İMAR DURUMU: Zeytinburnu Belediye Başkanlığı imar ve şžehircilik Müdürlüğü tarafından tanzim ve tasdik edilmiş olan 23/02/2010 tarih ve 1079 sayılı imar durum belgesine göre söz konusu taşınmaz 1/1000 ölçekli 06/12/2007 tasdik tarihli imar Uygulama Planında; Konut + Hizmet+ Ticaret alanında kalmaktadır. Ayrık nizam, Hmax: 45.00 metre, 45 metre üzerinde uygulamalar Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü görüşü siluet etüdü onay ile yapılır, Emsal: 1.60'dır denilmiştir.

HALİ HAZIR DURUMU: Satışa konu taşınmazlar; İstanbul ili, Zeytinburnu ilçesi, Maltepe Mahallesi, çiftehavuzlar caddesinde, tapunun 2904 ada, 5 parsel numarasında kayıtlı, 2.713.00 m2 miktarlı kat irtifakı tesisli taşınmazda; 6/96 arsa paylı, 15 bağımsız bölüm numaralı içten üç katlı küçük sanatlar Atölyesinin tamamı ile 6/96 arsa paylı 16 bağımsız bölüm numaralı içten Üç katlı Küçük Sanatlar Atölyesinin tamamı niteliğindedir. çiftehavuzlar caddesi üzerinde yer alan ve tamamı 2.713.00 m2 miktarlı arsa üzerinde, birbirinden bağımsız olarak inşa edilmiş ve kat irtifakı buna göre kurulmuş olan bitişik nizamda, 2.Sınıf malzeme ve işçilik kalitesi ile inşa edilmişbağımsız bölümler mevcut olup, kurulu kat irtifakına göre 15 ve 16 nolu taşınmazlar çiftehavuzlar Caddesi üzerinde, 23 dış kapı numarası almaktadır. 15 ve 16 bağımsız bölüm numaralı taşınmazlar birbirine bitişik olarak inşa edilmiş olup, halihazır durumda ortak merdiven ile çıkışlı, müşterek kullanımlıdır. Her iki bağımsız bölüm tek bir bağımsız bölüm olarak kullanılmakta olup, Zemin kat + 3 normal kattan müteşekkil, B.A.K. tarzda inşa edilmiş durumda, zemin katı yol cephesinden müstakil girişe sahip imalat ve depo mahalli, 1, 2 ve 3. normal katları tek hacizm şeklinde bina ortak merdiveninden girişli imalat mahallerinden ibaret, katları brüt 190 m2 alana sahip, mozaik zeminli, duvarlara sıvalı ve boyalı, demir doğramalı, bina dahilinde elektrik, sıhhi tesisat, yangın merdiveni ile calaskar mevcut olup, katları normal soba ısıtmalıdır. Müşterek kullanımlu 15 ve 16 bağımsız bölüm numaralı taşınmazların, kapalı alanları itibariyle toplam inşaat alanı 760 m2 civarında olup, her iki bağımsız bölüm fiziki bütünlük arz ettiğinden ve fiili durumu göz önüne alındığında ayrı ayrı kullanılmaları mümkün olmadığından birlikte satılmaları gerektiği sonuç ve kanaatine varılmıştır. Taşınmazlar bulunduğu konum itibariyle alt ve üst yapısı tamamlanmış, belediye ve sosyal imkanlardan istifade edecek konumda, Topkapı Sanayi ve Ticaret merkezlerine yakın mesafede, civarın talep gören ticaret alanında yer almaktadır.

KIYMETİ: Satışa konu 6/96 arsa paylı 15 bağımsız bölüm numaralı içten Üç katlı Küçük Sanatlar Atölyesinin tamamı ile 6/96 arsa paylı 16 bağımsız bölüm numaralı İçten Üç Katlı Küçük Sanatkar Atölyesinin tamamına (her iki bağımsız bölümün toplamına) 900.000,00-TL kıymet takdir edilmiştir.

SATIşž şžARTLARI:

1- Satış 11 Nisan 2011 günü saat 14:00 ile 14:10 arasında Müdürlüğümüzde; açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplarr)inı ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartiyle 21 Nisan 2011 günü saat 14:00 ile 14:10 arasında Müdürlüğümüzde açık artırma suretiyle, ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacak ¬ların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. şžu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Katma değer vergisi, Damga vergisi, Tapu alım harcı ve masrafları ile tahliye ve teslim masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler Tellaliye resmi ve Tapu satım harcı satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 07:02.2011
(İİK m. 126)
(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
*: Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.


Geri Dön