27 / 04 / 2024

Zigana Tüneli ihalesi tamamlandı!

Zigana Tüneli ihalesi tamamlandı!

Gümüşhane-Trabzon karayolunda yapılacak olan yeni Zigana Tüneli, 2019'da tamamlanacak.12 Ekim 2014 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdesi verilen Zigana Tüneli için daha önce iptal edilen ihale gerçekleştirildi.



Özellikle kış aylarında sürücülerin kâbusu olan Gümüşhane-Trabzon karayolunda yapılacak olan yeni Zigana Tüneli, 2019'da tamamlanacak 12 Ekim 2014 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdesi verilen Zigana Tüneli için daha önce iptal edilen ihale gerçekleştirildi. Karayollan Genel Müdürü Cahit Turhan, 12.9 küometre uzunluğundaki tünelin Doğu Karadeniz'i, Doğu Anadolu'ya bağlayacağını, Gümüşhane ve Trabzon arasındaki keskin virajlan ve tehlikeli geçişlerin yerini alarak ulaşımı güvenli hale getireceğini söyledi. 


Turhan, "İhalede mali teklifler alındı, değerlendirme devam ediyor. Kararın ardmdan da inşaat başlayacak" dedi. 14.7 kilometrelik Ovit Tüneli'nin ardından Türkiye'nin en uzun tüneli unvanını kazanacak olan Zigana Tüneli'nin maliyetinin 1 milyar lirayı bulması bekleniyor. Tünel, 90 kilometre olan güzergahı 11 kilometre kısaltarak 79 kilometreye düşürecek. 


Türkiye Gazetesi


Geri Dön