04 / 05 / 2024

zigana tüneli çalışmaları

zigana tüneli çalışmaları

Bitirildiğinde Türkiye'nin en uzun ikinci tüneli olacak olan Yeni Zigana Tüneli'nin giriş ve çıkışındaki kavşak ve viyadüklere ek olarak, iki adet tahliye dönüşü ve kaçış tünelide planda mevcut.

Zigana Tüneli ihalesi tamamlandı!

Gümüşhane-Trabzon karayolunda yapılacak olan yeni Zigana Tüneli, 2019'da tamamlanacak.12 Ekim 2014 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdesi verilen Zigana Tüneli için daha önce iptal edilen ihale gerçekleştirildi.

Yeni Zigana Tüneli için düğmeye basıldı!

Tünel Trabzon tarafından Güzelyayla yakınlarında yolun 45,8’nci kilometresinden bin 252,91 metre rakımdan girecek ve 12 bin 888,5 metre sonra bin 211 metre rakımdan yolun 54,74’nci kilometresinde Köstere’den çıkacak...

Bakan Uraloğlu açıkladı! Yeni Zigana Tüneli'nden 1 yılda 1 milyon 770 bin araç geçti...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, geçen sene bugün hizmete açılan Trabzon'u Gümüşhane üzerinden Bayburt, Aşkale ve Erzurum'a bağlayan Avrupa'nın en uzun çift tüplü kara yolu tüneli Yeni Zigana Tüneli'nden 1 yılda 1 milyon 770 bin aracın geçtiğini duyurdu.

Zigana Tüneli, yılın en başarılı proje ödülünü aldı!

Cengiz İnşaat tarafından hayata geçirilen Türkiye’nin ve Avrupa’nın en uzun çift tüplü karayolu tüneli olan Zigana Tüneli, yılın en başarılı proje ödülünü aldı.

Dünyanın 3. en uzun çift tüplü tüneli Zigana Tüneli açıldı!

Dünyanın üçüncü, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en uzun çift tüplü kara yolu tüneli olarak hayata geçirilen Zigana Tüneli açıldı.

Zigana Tüneli açılıyor: 1 saat süren yol 30 dakikaya düşecek!

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en uzun, dünyanın ise sayılı çift tüp kara yolu tünellerinden olan Zigana Tüneli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek olan törenle bugün açılacak. İşte detaylar...

Yeni Zigana Tüneli yarın açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yarın hizmete açılacak olan Zigana Tüneli ile zamandan 92 milyon lira, akaryakıttan 180 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 272 milyon lira tasarruf sağlanacağını söyledi.

Zigana Tüneli'nin yüzde 81'i tamamlandı!

Avrupa'nın en uzun çift tüplü karayolu tüneli olacak Zigana Tüneli'nin inşaatının yüzde 81'i tamamlandı.

İzmir'de ikinci havalimanı yapılması için yürütülen çalışmalar mecliste!

İzmir'in kuzey bölgelerinin ihtiyacına yönelik olarak ikinci bir havalimanı yapılmasına dair yürütülen çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılıç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir'de deprem sonrası yürütülen çalışmalar ele alındı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum önderliğinde, İzmir'deki deprem sonrası yürütülen çalışmaların ele alındığı koordinasyon toplantısı düzenlendi. 

Zigana Tüneli'nin yüzde 76’sı tamamlandı!

Avrupa'nın en uzun çift tüplü karayolu tüneli olacak Zigana Tüneli'nin inşaatının yüzde 76'sı tamamlandı. 

Kayseri'de kamulaştırma çalışmaları tamamlanan binalar yıkıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç yaptığı açıklamada Erenköy Mahallesi sınırları içerisindeki enkaz kamulaştırma çalışmaları tamamlanan yapıların yıkımının yapıldığını belirtti.

Yeni Zigana Tüneli'nin havalandırma sistemi Avrupa'da ilk olacak!

Türkiye'nin mega projelerinden biri olan ve yapımı devam eden Trabzon-Gümüşhane yolundaki Zigana Tüneli, havalandırma sistemleriyle Avrupa'da bir ilk olacak.

Yeni Zigana Tüneli kuzey-güney aksındaki önemli bir ulaşım ağı olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, inşaatı süren Yeni Zigana Tüneli ile ilgili "Ülkemizin en önemli, en büyük projelerinden bir tanesi, o da bölgeye çok büyük katkıda bulunacak. İnşallah kuzey-güney aksındaki önemli bir ulaşım ağı olacak" diye konuştu.

Zigana Tüneli'nin yüzde 74'ü tamamlandı!

tamamlandığında dünyanın ikinci, Avrupa'nın ise en uzun çift tüplü karayolu tüneli olacak Zigana Tüneli'nin yüzde 74'lük kısmı tamamlandı.

zigana tüneli çalışmaları Haberi

zigana tüneli çalışmaları

Doğu Karadeniz'i Kafkaslar'a bağlayacak olan Zigana Dağı'nda yapılan dev Zigana Tüneli için ihale tamamlanırken, Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, projenin 2019'da biteceğini açıkladı.


Tarihi İpek Yolu güzergahındaki Trabzon-Gümüşhane karayolu üzerinde bulunan ve Doğu Karadeniz'i Kafkaslar'a, Ortadoğu'ya ve İran'a bağlayan en önemli geçişlerden Zigana Dağı'nda yapımı planlanan 12 bin 900 metre uzunluğundaki yeni Zigana Tüneli Projesi'nde sona gelindi.


AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın'ın girişimleri neticesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Ekim 2014 tarihli mitingle müjdesini verdiği ve bölge halkında büyük beklenti uyandıran 12.9 km uzunluğundaki çift tüplü yeni Zigana Tüneli'nde ihaleyi kazanan Cengiz İnşaat firmasıyla sözleşme imzalandı.



Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan yeni tünelle ilgili fiıma ve kurum arasında sözleşme imzalanırken yaklaşık 500 milyon liraya mal olan tünelin 3 yıl...