28 / 04 / 2024

Kayseri'de kamulaştırma çalışmaları tamamlanan binalar yıkıldı!

Kayseri'de kamulaştırma çalışmaları tamamlanan binalar yıkıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç yaptığı açıklamada Erenköy Mahallesi sınırları içerisindeki enkaz kamulaştırma çalışmaları tamamlanan yapıların yıkımının yapıldığını belirtti.



Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kentin trafiği için hayati önem taşıyan projeleri bir bir hayata geçirmeyi sürdürüyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Başkan Büyükkılıç, 5 kilometre uzunluğundaki Hisarcık Yolu’ndan Talas Yolu’na bağlanacak olan ana arterler hakkında bazı bilgiler aldı.

“AÇTIĞIMIZ BU ANA ARTERLER HAYATİ PROJELERİMİZDİR”

Çay Bağları’ndan geçecek olan yol çalışmalarını denetleyen ve yetkililerden bilgi alan Memduh Büyükkılıç, “Kayserimiz gelişiyor, güzelleşiyor, imar uygulamalarımızı hayata geçiriyoruz, yeni yollar açıyoruz. Açtığımız bu ana arterler hayati projelerimizdir” diye konuştu.

KISA SÜREDE HAYATA GEÇİRİLECEK

Başkan Büyükkılıç, ana arterleri kısa süre içerisinde hayata geçireceklerini dile getirerek, “Melikgazi İlçesi, Erenköy Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Talas Yolu’nu Hisarcık Yolu’na bağlayacak olan 30 metre genişliğindeki yolun 3 bin 194 sayılı İmar Kanunu’nun 18’inci madde uygulaması sonucu kamuya terki sağlandı. Yolun kullanıma açılması kapsamında enkaz kamulaştırma çalışmaları tamamlanan yapıların yıkımı gerçekleştirildi. 30 metre genişlik, 5 kilometre uzunluğundaki Hisarcık Yolu’ndan Talas Yolu’na bağlanacak olan ve Çay Bağları’ndan geçen ana arterimizi inşallah kısa bir süre içerisinde hayata geçirmiş olacağız. Bir taraftan yol güzergahlarını belirliyoruz, bir taraftan da çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Memduh Büyükkılıç, ulaşım konusunda hayati önem taşıyan bir projenin daha şehre, bölgeye ve Melikgazi’ye hayırlı olmasını temenni etti.

 

Kayseri’ye 101 milyon TL'lik millet bahçesi!


Geri Dön