03 / 05 / 2024

Haymana-Ankara Karayolu kamulaştırma çalışmaları bitince 4 ayda tamamlanacak!

Haymana-Ankara Karayolu kamulaştırma çalışmaları bitince 4 ayda tamamlanacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Haymana-Ankara karayolunun kamulaştırma çalışmaları tamamlandıktan sonra 4 ay içinde bitirileceğini belirtti. Gökçek, Haymanalılara Halk Ekmek Fabrikası sözü de verdi...




"Haymana  Ankara  karayolunu kamulaştırma çalışmaları tamamlandıktan sonra 4 ay içinde bitireceğiz"


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Haymana-Ankara karayolunun kamulaştırma çalışmaları tamamlandıktan sonra 4 ay içinde bitirileceğini belirtti.


Ankara'daki seçim koordinasyon merkezlerinin açılışı kapsamında Gölbaşı Oyaca ve Haymana'da bulunan Gökçek, programlarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Haymana halkının her zaman kendisinin yanında olduğunu ifade etti.


"Haymana, hiçbir zaman yolda bırakmadı. Yüzde 60 dedik, yüzde 70 verdiniz, yüzde 70 dedik, yüzde 70 oy verdiniz. Şimdi de sizden yüzde 80 istiyoruz" ifadesine yer veren Gökçek, şunları kaydetti:


"Haymana-Ankara karayolunu kamulaştırma çalışmaları tamamlandıktan sonra 4 ay içinde bitireceğiz. Bu yolu yapmak aslında Karayolları Genel Müdürlüğü'nün işi ama bizim buraya olan muhabbetimiz nedeniyle biz yapıyoruz. Tarım konusunda da büyük çalışmalar yapacağız. Belediye şirketlerimiz vasıtasıyla fabrikalar açacağız ve işleteceğiz. Siz de isterseniz daha sonra bu fabrikaların hisselerini alarak, fabrikalara sahip olacaksınız, bu fabrikaları size teslim edeceğiz. Burada mezbahalar açacağız. Artık hayvanlarınızı kestirmek için uzağa gitmek zorunda kalmayacaksınız. Sulu tarım için bol miktarda göletler açacağız. Bu göletler de ASKİ tarafından yapılacak. Haymana'da mevcut olan göleti düzenleyerek, sadece Haymanalılara değil, tüm Ankaralıların faydalanacağı bir piknik alanı haline getireceğiz."


Haymana'ya halk ekmeği sözü


Haymana'nın en büyük doğal zenginliklerinden olan Termal su kaynaklarının da ön plana çıkarılacağını vurgulayan Gökçek, bunun dışında en kısa zamanda Halk Ekmek Fabrikası'nın bir şubesini burada açacaklarını ifade etti.


Haymana'daki seçim koordinasyon merkezinin açılışına Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın da katıldığı belirtildi.


"Ankara'da alamadığımız ilçe bir tek Çankaya kaldı, onu da alacağız"


Bahçelievler 7. Cadde'de de seçim koordinasyon merkezinin açılışını yapan Gökçek, "Bugün Çankaya'da bir ilke imza atıyoruz. Buradaki bu kalabalıkla 7. Cadde'ye mührünüzü vuruyorsunuz ve diyorsunuz ki 'artık Ankara'da alamadığımız ilçe bir tek Çankaya kaldı, onu da alacağız" ifadesi kullandı. 



AA



Geri Dön