28 / 04 / 2024

Konya lojistik merkezi için kamulaştırma çalışmaları tamamlandı!

Konya lojistik merkezi için kamulaştırma çalışmaları tamamlandı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Kayacık mevkisine yapılacak olan lojistik merkez için "Kamulaştırma çalışmalarında herhangi bir sıkıntı yok, hemen hemen tamamlanmış durumda." dedi...




Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Konya Valisi Muammer Erol'u ziyaret etti.


Valilikte gerçekleşen ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Davutoğlu, Lütfi Elvan'la kadim dostlukları ve dava arkadaşlıkları olduğunu dile getirerek, "Bütün bölge adına kendisine teşekkürü borç biliyorum. Çok bereketli, yağmurlu bir havada, bereketli haberlerle geldi bakanımız. İnşallah hep beraber bu projelerin bitişini de görmek hepimize nasip olur" dedi.


Elvan ise bakanlığınca Konya'ya yapılan yatırımların süreceğini bildirdi.


Projesi yapılan yeni YHT hattı ile Konya'nın turizm potansiyelinin yanı sıra ekonomisinin de canlanacağını belirten Elvan, şöyle konuştu:


"Konyamız için önem arz eden bir başka proje ise demiryolu projesinin bir parçası olarak da düşünülebilir; Kayacık mevkisine yapılacak olan lojistik merkez. Bu son derece önemli bir merkez. Çünkü organize sanayi bölgelerimizin hemen yanına yapacağız. Organize sanayi bölgesinde üretilen mallar, bu lojistik merkez vasıtasıyla doğrudan trenlerimize yüklenip limana ulaşabilecek. Lojistik merkez ile ilgili kamulaştırma çalışmalarımız devam ediyordu. Kamulaştırma çalışmalarında herhangi bir sıkıntı yok, hemen hemen tamamlanmış durumda. Dolayısıyla birkaç ay içerisinde lojistik merkezin yapımıyla ilgili ihaleye çıkabileceğiz. Lojistik merkezin yapımına artık başlıyoruz."


- "Çevre yolu için somut adım atılıyor"


Elvan, Konyalıların yeni çevre yolu konusunda merak içinde olduğunu belirterek, şunları kaydetti:


"Çevre yolu konusu, hepinizin merak ettiği bir konu. 'Acaba çevre yolu Konya'ya yapılacak mı' diye akıllarda soru işareti olabilir. Biliyorsunuz, Başbakanımız Konya'yı ziyaretinde çevre yolu sözünü vermişti. Bakanımızla birkaç kez görüşmüştük. 'Ne yapabiliriz, en hızlı şekilde nasıl başlayabiliriz' düşüncesi içerisinde çalışmalarımızı tamamladık. Şunu ifade edebilirim; 18 kilometrelik kesiminin ihalesine çıkacağız. Projesi hazır. Konya'nın çevre yolu projesinde somut bir adım atmış olacağız."


"Antalya-Konya-Nevşehir-Kayseri güzergahındaki hızlı demiryolu projesinin, uygulama projesi yapılmamıştı, bu yıl uygulama projesini yatırım planına aldık" diyen Elvan, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Bu hattın da uygulama projesini bu yıl yapacağız. Beyşehir Gölü'ne yönelik bazı düzenlemelerimiz olacak. Orada yüzer iskele türü bir takım donanımların yerleştirilmesi hususunda arkadaşlarımız çalışmalarını yapıyor. Onun da en kısa sürede ihalesine çıkacağız. Biliyorsunuz; bölünmüş yol proje çalışmalarımız hızla devam ediyor. Konya bölünmüş yol konusunda en önde gelen, en hızlı ilerleyen illerimizden biri. Bundan sonraki süreçte de bakanımızla birlikte elbette her konuyu istişare ederek Konyamıza katkı sağlamaya devam edeceğiz."


Elvan, ziyaretin ardından AK Parti Konya İl Başkanlığınca düzenlenen İl Koordinasyon Toplantısına katıldı.


AA


Geri Dön