29 / 04 / 2024

Zigana Tüneli'nde çift tüpte yüzde 41 seviyesine ulaşıldı!

Zigana Tüneli'nde çift tüpte yüzde 41 seviyesine ulaşıldı!

Gümüşhane Valisi Okay Memiş Zigana Tüneli çalışmalarını yerinde inceledi. Memiş, tünelde çift tüpte yüzde 41 seviyesine ulaşıldığını ifade etti.  



Zigana Tüneli tamamlandığında dünyanın en uzun ikinci, Avrupa ve Türkiye'nin en uzun karayolu tüneli olacak. Tünel çalışmaları tam gaz devam ediyor. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Zigana Tüneli'nde çift tüpte yüzde 41 seviyesine ulaşıldığını söyledi.


Vali Memiş, tünelin çift tüp olarak Gümüşhane tarafından yaklaşık 4 kilometreye, Trabzon tarafından da 2 kilometreye ulaştığını belirtti. Memiş, "Çift tüp olarak 12 kilometre ediyor. Bu toplam uzunluğun yüzde 41’ine tekabül ediyor. Zigana tüneli dünyanın en uzun 2. tüneli. 14 buçuk kilometre çift tüp uzunluğuyla Avrupa’nın en uzun tüneli. Haliyle Türkiye’nin de en uzun tüneli. Çok önemli bir proje. Karayollarının ülkemizde uyguladığı en önemli karayolu projelerinin başında geliyor" açıklamasnda bulundu. 


Ulaşım anlamında çok önemli ve gururu duyulacak bir proje olduğunu ifade eden Memiş, "İpekyolu üzerindeki Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum diğer tarafta da Erzincan bağlantı yollarını sağlayacak olan ve İran’a kadar devam eden bu tarihi İpekyolu üzerindeki en zorlu geçişlerinden birisi Zigana geçidiydi. Zigana zorlu bir geçit olmasına rağmen ayrıca bizim önemli bir turizm merkezimiz. Yılda yaklaşık 200 bin civarında yerli turisti ağırlayan çok önemli bir merkezimiz. Ama ulaşımı bir o kadar da zor ve meşakkatliydi. Bu tünelin yapılmasıyla beraber inşallah ulaşımda çok ciddi anlamda bir kolaylık sağlanacak. Gümüşhane’den Trabzon’a, Trabzon’dan Gümüşhane’ye vatandaşlarımız 45 dakikada ulaşım imkânını elde edecekler" ifadelerini kullandı.


Vali Memiş, Gümüşhane’nin 52 adet yapılan ve yapılmakta olan tünelleriyle Türkiye’nin en fazla tüneli olan şehri olduğunu ifade etti. 


Geri Dön