03 / 05 / 2024

Zile Belediyesi parkı inşaata açtı!

Zile Belediyesi parkı inşaata açtı!

Zile Belediyesi parkı inşaata açtı. TOKAT'ın ilçesi Zile'de, Belediye, şehir merkezinde bulunan ve çocuk parkı olarak kullanılan iki arsayı, "kamu yararına çocuk parkı yapılacak" diyerek kamulaştırdı.



TOKAT'ın ilçesi Zile'de, Belediye, şehir merkezinde bulunan ve çocuk parkı olarak kullanılan iki arsayı, "kamu yararına çocuk parkı yapılacak" diyerek kamulaştırdı, ardından imar izni vererek yüksek fiyatla sattı. Avukat Sultan Aktaş, satışın iptali istemiyle idare mahkemesine başvurdu. Yargıya intikal eden dosyaya göre, yıllardır çocuk parkı olarak kullanılan, birinci arsa Cemile Albayrak isimli vatandaşa aitti. Yunus Emre Mahallesi, 642 ada 2 parselde kayıtlı 2 bin 273 metrekare taşınmaz, Zile Belediye Encümeninin 14 Şubat 2011 tarih ve 40 sayılı kararı ile "kamu yararına park yeri" olarak 80 bin lira bedelle kamulaştırüdı. Ancak Zile Belediye'si, park yapmak için kamulaştırdığı taşınmaz hakkında Belediye Meclisi'nin 3 Temmuz 2013 tarih ve 61 sayılı karan ile imar planı değişikliği yaparak dava konusu taşınmazı mesken yeri ilan etti. Ardından ise taşınmazın, İhale Kanunun 45. maddesi uyarınca açık teklif üe ihale edilmesine karar verüdi. Arsa 29 Eylül 2014 tarih ve 108 nolu encümen kararı üe 479 bin 641 liraya Eryılmaz Proje Müh. İnş.San. ve Tic. A.Ş'ye satıldı. 

Güvenevler Mahallesi'nde bulunan ikinci çocuk parkı, belediye adına kayıtlı. 3 bin 146 metrekarelik alan da yine Belediye Meclisi kararıyla "mesken" yerine dönüştürüldü; 29 Eylül 2014 tarihli encümen kararı üe 1 milyon 447 bin 583,20 TL'ye Gökmen Atıcı isimli kişiye satüdı. Avukat Aktaş, encümen kararlarının iptali istemiyle İdare Mahkemesine dava açtı. 


Hürriyet


Geri Dön