28 / 04 / 2024

Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranları düşecek mi?

Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranları düşecek mi?

Ağustos ayından bu haftaya dek en düşük konut kredisi faiz oranlarını kullandıran Ziraat Bankası özel bankaların faiz indiriminin ardından bu özelliğini yitirdi. Peki Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranlarını düşürecek mi?



Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranları için tabela faiz oranları kapsamında yüzde 1.09 kampanyalı faiz oranları dahilinde ise yüzde 0.99 faiz oranı sunuyor. Bankanın konut kredisi faiz oranı güncel Ağustos başından itibaren içinde bulunduğumuz haftaya kadar uygulanan en düşük seviyede yer alıyordu.

Birçok özel banka hafta başından itibaren faiz indirim atağı uyguladı. Güncel olarak Kuveyt Türk ve Türkiye Finans konut finansmanı kar payı oranları ve TEB ile İNG'nin kampanyalı konut kredisi faiz oranları yüzde 1’in altında yer alıyor.

Ziraat Bankası’nın gelişmeler karşısında konut kredisi faizlerinde yeni bir indirime gidip gitmeyeceği merak ediliyor.

Ayrıca bu ay içinde açıklanacak olan yeni konut kredisi sistemi ile  TOKİ  ve Ziraat Bankası ve diğer kamu bankalarının ortak çalışması ile 20 yıl vadeye kadar yüzde 0.50 - yüzde 0.60 bandında faiz oranları ile yıllık 100.000 kişiye konut kredisi kullandırması bekleniyor.

Ziraat Bankası Konut Kredisi Hesaplama

Kredi Pazarı'nda yer alan habere göre; Ziraat Bankası’ndan 350.000 TL tutarda 15 yıl vadeli konut kredisi hesaplama yapılığında kredinin aylık taksitleri yaklaşık 4.150 TL oluyor. Kredinin toplam geri ödemesi ise yaklaşık 750.000 TL’ ye karşılık geliyor.

Özel bankalar da konut kredi faizlerini indirdi!
 


Geri Dön