07 / 07 / 2024

Ziraat Bankası uyardı! Paranız varsa yanabilir! Bu tarihten sonra…

Ziraat Bankası uyardı! Paranız varsa yanabilir! Bu tarihten sonra…

Ziraat Bankasında parası olanlar uyarıldı. Listede ismi olan müşteriler geç kalmadan harekete geçsin! İşte detaylar!



Asgari ücret, emekli maaşı ve memur maaşlarına gelen zamların ardından müşteri kaybetmek istemeyen bankalar kendi aralarında yarışa girdi. Bu süreçte yeni bir açıklama yayımlayan Ziraat Bankası, son dakika açıklaması olarak müşterilerine duyurdu. Hesabı olan müşterileri ilgilendiriyor. 15 Haziran'a kadar şubelere gitmeniz gerekmektedir, yoksa paranız yanabilir.

SON DAKİKA AÇIKLAMASI!

2023 yılı itibari ile yeni kampanyalara imza atan Ziraat Bankası'ndan yeni bir uyarı geldi. Bu haber hesabı olan herkesi ilgilendiriyor. Banka tarafından yapılan son dakika duyurusunda müşterilerin kimlikleri ile birlikte en yakın şubelere gitmeleri gerektiği açıklandı.

EN YAKIN ŞUBELERE KOŞUN!

Ziraat Bankası tarafından yapılan son dakika açıklamasında şu ifadelere yer verildi; “5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 62. Maddesi ışığında bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son talebi, işlemi, herhangi bir yazılı talimatı tarihinden başlayarak on yıl içerisinde aranmayanlar zamanaşımına tabi olmaktadır.

01.11.2006 tarih ve 26333 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren “Mevduat ve Katılım Fonunun Kabulüne, Çekilmesine ve Zamanaşımına Uğrayan Mevduat, Katılım Fonu, Emanet ve Alacaklara Dair Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” in 8. Maddesine göre bankaların, zamanaşımına uğrayan mevduat, emanet ve alacakların listesini şubat ayının başından itibaren kendi internet sitelerinde dört ay müddetle ilan etmesi gerekmektedir.”

BU TARİHTEN SONRA...

Zamanaşımına uğrayan hesaplar listesinde bilgileri yer alan müşterilerimizin en geç 15 Haziran 2023 tarihi mesai saati bitimine kadar hesaplarının bulunduğu şubeye geçerli kimlik belgeleri ile başvurmamaları halinde, zamanaşımına uğramış olan mevduat, emanet, hak ve alacakları yasa gereği Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilecektir. 2023 Yılı İçerisinde Zamanaşımına Uğrayacak Mevduat Hesapları ve Emanetler sorgulamasını yapmak isteyen kişiler,  Ziraat Bankası internet sitesi üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Fi Yapı’dan depremzedeler için son dakika duyurusu!

Benzine ve motorine indirim geldi mi? İşte 8 Şubat Çarşamba güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön