05 / 05 / 2024

Ziraat Cidde ve Mekke'ye şube açıyor

Ziraat Cidde ve Mekke'ye şube açıyor

Kutsal topraklara gitmek için önceki gün kura çeken hacı adaylarına bir müjde de Ziraat Bankası'ndan geldi



On binlerce Türk hacı adayını para taşıma zahmetinden kurtaracak banka şubesi projesi yıl sonuna yetişecek. Kasım ayında bu ülkeye gidecek hacı adayları ve işadamları, Türkiye'den yatırdıkları parayı Cidde ve Mekke'de açılacak Ziraat şubelerinden riyal cinsinden çekebilecek.  
 
 Ziraat Bankası, Mekke ve Medine'nin merkezi yerlerine de yaklaşık 40 adet otomatik para çekme makinesi (ATM) yerleştirecek. Bu sayede hacılar, yanlarında yüklü miktarda para taşıma derdinden kurtulacak.

Suudi Arabistan'daki şubenin aslında şimdiye kadar bitmesi gerekiyordu. Ancak burada hizmet verecek bilgisayar altyapısındaki bazı yazılım sorunları sebebiyle çalışmalar uzadı. Yazılımın Arapça, İngilizce ve Türkçe gibi üç dilde olacağı için uzun sürdüğünü aktaran yetkililer, "Ancak dünyanın önde gelen şirketleri ile bu konudaki görüşmelerimiz tamamlanmak üzere. En kısa sürede yazılım sorunu giderilecek. Şubeyi önümüzdeki hac dönemine yetiştireceğiz." dedi. Ziraat Bankası üç ay önce Yunanistan'ın Atina ve Gümülcine kentlerinde de şube açmıştı. Banka, Türkiye dışında 18 ülkede 66 şubeyle hizmet veriyor.

Bu yıl hacı olmak için 754 bin 951 kişi başvuruda bulundu. Bunların 548 bini 2007-2008 yıllarından beri bekliyor. 206 bin 45'i ise ilk kez kayıt yaptırdı. Önceki gün çekilen kuralara göre 750 bin kişiden sadece 74 bin kişi Suudi Arabistan'a gitme şansına sahip oldu. Ek kontenjanlar ile birlikte bu sayı 100 bini bulacak.
 Zaman


Geri Dön