28 / 04 / 2024

Ziraat Kuleleri'ne Mükemmeliyet Ödülü!

Ziraat Kuleleri'ne Mükemmeliyet Ödülü!

Dünyadaki en yüksek 100 binanın 16 tanesinde imzası olan ABD merkezli Turner International’ın proje yönetimini üstlenmiş olduğu Ziraat Kuleleri, Yüksek Binalar ve Kentsel Yaşam Alanı Konseyi (CTBUH) tarafından ‘İnşaatta Mükemmeliyet Ödülü’nü aldı. 



Dünyada 60’tan fazla ülkede ofisi olan Kuzey Amerika merkezli uluslararası inşaat ve proje yönetimi şirketi Turner International’ın proje yönetimini üstlenmiş olduğu İstanbul Finans Merkezi Ziraat Kuleleri, Yüksek Binalar ve Kentsel Yaşam Alanı Konseyi (CTBUH) tarafından ‘İnşaatta Mükemmeliyet Ödülü’nü aldı. 

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre yüksek binaların dünya çapında daha iyi tasarlanması ve sürdürülebilir bir biçimde inşa edilmesi için kar amacı gütmeden çalışan küresel bir kuruluş olan CTBUH’un Singapur ve Kuala Lumpur’da ‘Yüksek Yoğunluğu İnsanileştirmek: İnsanlar, Doğa ve Kentsel Alan’ teması ile yaptığı konferans kapsamında vermiş olduğu ödül, inşaatta mükemmellik, fonksiyonellik, yaratıcı mimari tasarım, inovasyon, sürdürülebilirlik, toplumsal ve çevresel katkı kriterlerinin tamamını karşılayarak dünya genelinde 400'ün üzerinde nitelikli projeyi de geride bırakmış oldu.

Ziraat Kuleleri ne Mükemmeliyet Ödülü!

DEV PROJELERİN YÖNETİMİNDE UZMAN

Yine paylaşılan bilgilere göre Dubai’deki Burj Khalifa başta olacak şekilde üzere dünyadaki en yüksek 100 binanın 16 tanesinde imzası olan; aralarında Emirates Kuleleri ve dünyanın en büyük heykel yapıtı olan Hindistan’daki Statue of Unity’nin de bulunduğu pek çok büyük ve ikonik projenin yönetimini üstlenmesiyle de bilinen Turner International’ın bu alanda önemli bir bilgi birikimi, teknolojik donanımı ve kaynağı bulunuyor. 

Yine verilen bilgilere göre dünya çapında ses getiren bu prestijli ödülü almaktan dolayı onur duyduklarını dile getiren Turner International Operasyon Müdürü Mehmet Genç, “ Her sene 1.500 projede 15 milyar dolarlık inşaatı başarıyla tamamlayan, 10 binden fazla çalışanı olan uluslararası bir firma olarak büyük ve karmaşık projelerin yönetimi alanındaki uzmanlığımızı İstanbul Finans Merkezi Ziraat Kuleleri projesine de yansıttık. Tasarımdan işçiliğe, inşaattan sürdürülebilirliğe bir çok alanda üstün kaliteyi sertifikalandıran bu ödülü, ekibimizin etkin proje yönetimi, inovatif planlaması ve tüm taraflarla iş birliğine dayanan uygulama yöntemleri sayesinde kazandık. Yönetmiş olduğumuz projelerdeki başarının kilit rol üstlendiği bu ödülle, Ziraat Kuleleri projesinin sürdürülebilir bir gelecek için sunmuş olduğu benzersiz yaklaşımı dünya çapında tanıtmanın gururunu, tüm proje paydaşlarımızla paylaşıyoruz” değerlendirmesini yaptı.

İNŞAAT ÖNCESİNİ VE SONRASINI KAPSAYAN SÜRDÜRÜLEBİLİR PLANLAMA 


Yaptığı açıklama söz konusu Ziraat Kuleleri projesinde risk yönetiminden kalite kontrolüne, sürdürülebilir malzeme seçiminden yeşil bina uygulamalarına kadar inşaat öncesi, sırası ve sonrası kapanış ile operasyonel devir teslim süreçlerini kapsamış olan geniş bir proje yönetimi hizmeti sunduklarını dile getiren Genç, şunları kaydetti: “Yetkin mühendis grubumuzla, multidisipliner bir vizyonla yönetmiş olduğumuz bu projenin odağına ‘sürdürülebilirliği’ koyduk. Söz konusu projenin çevresel etkilerini azaltmak için atık azaltma programları ve geri dönüşüm süreçlerini kurguladık. Enerji tüketimini optimize etmek ve karbon ayak izini azaltmak için enerji verimli teknolojileri benimsedik. ‘’ dedi.


İNOVATİF UYGULAMALAR KULLANILDI 

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre İstanbul Finans Merkezi’nde Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından geliştirilmiş olan Ziraat Kuleleri, bir tanesi 46 diğeri ise 40 katlı tasarlanan iki kule binasından oluşuyor. Yine verilen bilgiye göre toplamda 430 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olan, 7 katlı yer altı otoparkı, 8 katlı bir podyum alanı ve ticari perakende alanları da olan söz konusu projenin podyum katlarında, çok amaçlı kullanıma uygun toplantı odaları, yemekhane, fitness alanları ve 5 bin çalışanı barındıracak ofis katları yer alıyor. 

Ayrıca yine verilen bilgilere göre söz konusu bu projenin podyum alanlarının kalbinde de konferans, eğitim ve sempozyum gibi özel etkinliklerin gerçekleştirilebileceği 502 kişilik bir oditoryum mevcut.

 

TOKİ Başkanı Ömer Bulut tamamlanmak üzere olan konutlarının müjdesini verdi!

TOKİ'den Gaziosmanpaşa'ya 431 konutluk yeni proje geliyor! İhalesi yarın!

TOKİ Kasım 2023 başvuruları başladı! 96 ay vadeyle 2+1 konut fırsatı!


Geri Dön