02 / 05 / 2024

Ziraat odasından çiftçiye indirimli fiyattan gübre desteği! 25 Nisan gübre fiyat listesi

Ziraat odasından çiftçiye indirimli fiyattan gübre desteği! 25 Nisan gübre fiyat listesi

Çorum Ziraat Odası, artan girdi maliyetleri nedeniyle zor günler geçiren ve tarlasına gübre atamayan çiftçilere yardım elini uzattı.



Artan gübre fiyatları nedeniyle çiftçilerin zor durumda kaldı.

Çorum Ziraat Odası çiftçiye piyasa satışının altında uygun fiyattan gübre temin etti.

Türkiye'de tarımsal üretimdeki yetersiz gübreleme nedeniyle yaşanabilecek üretim azalması temel gıda ürünlerinde enflasyonun artmasına yol açma riskini taşıyor.

Çorum Ziraat Odası üretimde yaşanabilecek olumsuzlukları bertaraf etmek için 6 kamyon gübreyi Çorum çiftçisine piyasa değerinin altında satışını gerçekleştirdi.

Son bir yıl içerisinde gübre fiyatları yüzde 400’lere çıkan oranlarda arttı.

Türkiye, kimyasal gübre ham maddesi açısından neredeyse tamamen dışa bağımlı bir ülke.

Tarlaya ekilen üründen verim alabilmek için bitkinin gereksinim duyduğu azot, fosfor ve potasyum gibi besinleri sağlayan gübrelerin, tarımsal üretimde hayati öneme sahip.

Peki gübre fiyatlarında son durum ne? Gübre fiyatları kaç lira? İşte 25 Nisan 2022 fiyat listesi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön