25 / 07 / 2024

Zirve! Euro kuru 19 TL oldu! Elinde euro olanlar hemen baksın

Zirve! Euro kuru 19 TL oldu! Elinde euro olanlar hemen baksın

Euro kuru, ABD enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardın yükselişe geçti. Bugün de güne yukarı yönlü başlayan euro kurunda zirve görüldü. Euro/TL kuru bugün 19 TL oldu. Elinde euro olanlar hemen baksın...


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


EURO 19 TL OLDU

Son dakika euro/TL kuru 19 TL oldu. Euro kuru dolar endeksinin değer kaybetmesi ile yükselişe geçti ve zirve göründü.

 Zirve! Euro kuru 19 TL oldu! Elinde euro olanlar hemen baksın

Piyasaların bir haftadır merakla beklediği ABD enflasyon rakamları dün açıklandı. Buna göre Ekim ayı enflasyon verisi yıllık bazda yüzde 7,7 olarak beklentilerin altında kaldı. Enflasyon beklentisi yüzde 7,9 seviyesinde olması bekleniyordu.  ABD Ekim ayı enflasyon verilerinin açıklanamasından sonra Fed'den agresif faiz artırım beklentileri de zayıflamaya başladı.

Bu durum doların değer kaybetmesine neden oldu. Dolar endeksi 109 seviyesinden 108 seviyesine kadar düştü. Dolar/TL kuru alış fiyatı şu dakikalarda  18,52 lira, satış fiyatı ise 18,56 lira seviyesinden işlem görüyor. Dolar endeksin gerilemesi euro kurunun fırlamasını sağladı. Öte yandan dolardaki düşüş altın fiyatlarına da yaradı. Altın fiyatları da hızla yükselişe geçerken ons altın 1760 dolar oldu. Gram altın ise 1054 liradan satılıyor.


Geri Dön